Tips bij het verbouwen van je badkamer. Altijd handig want een badkamer verbouwen is een hele klus. Zelfs als je het laat doen, is het lastig. Welke keuzes maak je; wat is mooi, maar ook: wat is praktisch? Wij verbouwden onlangs onze badkamer. Aan de hand daarvan geef ik je een aantal handige tips die jij misschien ook kunt gebruiken voor het verbouwen van je badkamer!

badkamer verbouwen tips

Badkamer budget bepalen

Wat is je budget voor de badkamer verbouwing? Dat is belangrijk om als één van de eerste dingen duidelijk te hebben. Aan de hand daarvan kun je kijken wat er binnen je budget mogelijk is. Ga je voor een luxe badkamer of kies je juist voor een budget badkamer? Houd er rekening mee dat een verbouwing meestal wat extra kost, en zorg ervoor dat je dit meeneemt in je budget. Voor een nieuwe badkamer ben je al snel €10.000 kwijt.

badkamer verbouwing

Noteer je wensen bij het verbouwen van je badkamer

Wat wil jij graag in je nieuwe badkamer? Wil je een bad, een inloopdouche of juist een douchebak? Een wastafel met laden of alleen een fonteintje? Wil je bepaalde kleuren of materialen terug laten komen in je nieuwe badkamer? Hoe ga je je spullen opbergen? Je kunt kiezen voor een badmeubel met lades of bijvoorbeeld een badkamerkast. Oh, en wist je dat ook een PVC vloer in de badkamer een optie is? Hier schreef ik al eerder een blog over.

Inventariseer de ruimte

Bekijk de ruimte waar je nieuwe badkamer komt. Ik heb destijds de afmetingen van de toilet, het wasmeubel en het bad op de vloer uitgetekend. Zo kon ik zien waar we dit konden plaatsen én (ook niet onbelangrijk) hoeveel loopruimte er overbleef.

Badkamer inspiratie opdoen

Ga eens badkamer inspiratie opdoen. Kijk eens rond op Pinterest of kijk op Instagram binnen bij interieuraccounts. Zo kun je via mijn Instagram een kijkje nemen in onze nieuwe badkamer. Ook kun je langs badkamerzaken gaan. Je kunt bijvoorbeeld een badkamer moodboard maken.

badkamer verbouwen

Wat kun je zelf of wat laat je doen?

Ben jij handig en ga je zelf aan de slag met de badkamer verbouwing? Wij hebben best veel zelf gedaan bij onze badkamer verbouwing. Dit heeft echt heel veel kosten bespaard. Echter sommige dingen kun je echt beter aan professionals overlaten. Bijvoorbeeld het leidingwerk, tegelwerk (in verband met kans op lekkage) en kitwerk. De tegels achter de houtkachel beneden hebben we wel zelf geplaatst.

3d badkamer ontwerpen

Wanneer je het lastig vindt om voor je te zien hoe bepaalde kleuren en materialen met elkaar matchen, kun je ervoor kiezen om een 3d badkamer te ontwerpen. Een 3d badkamer ontwerpen is iets wat ze vaak bij badkamer zaken voor je doen. Als je alles zelf uitzoekt, kun je dit zelf ook online doen.

Bespaartip badkamer verbouwing

Wat ons erg veel geld bespaart heeft (naast het veel zelf doen) is om de onderdelen zelf uit te zoeken en te bestellen in plaats van een complete badkamer bij de badkamerzaak. De tegels komen uit verschillende winkels, net als de meubels en overige items.

Een opgeruimde badkamer

Wie wil er geen opgeruimde badkamer? Nooit meer rondslingerende was in je badkamer, en óók geen wasmanden in je badkamer? Dat is natuurlijk heel fijn! Wij kozen voor een systeem waarbij we een opening maakten in de badkamervloer. Hier komt een soort luik waardoor we onze was kunnen gooien. Dit komt dan in de wasmand terecht. De wasmand staat in de bijkeuken, naast de wasmachine. Tadaa, een echte life hack toch?:

Ga je voor een tijdloze badkamer?

Wat zijn ze prachtig, die nieuwe badkamers volgens de laatste trends. Helemaal van nu! De tegeltrends voor badkamers zijn echt prachtig. We zien allerlei vormen en kleuren voorbij komen. Zelf ga ik wat meer voor een tijdloze basis. Tenslotte hoop ik dat de badkamer toch voorlopig meegaat en zou ik het zonde vinden als ik over een paar jaar stiekem ben uitgekeken op een kleur die je nu veel ziet. Zelf ben ik fan van bijvoorbeeld Hollandse witjes. Ideaal tegeltje om een mooi detail mee aan te brengen, maar ook een mooie rustige en tijdloze basis. In onze eigen badkamer koos ik voor een witte wiebertjestegel in combinatie met een houtlooktegel, een betonlook tegel en een strakke witte wandtegel.

Dit waren de tips voor het verbouwen van de badkamer. Heb jij nog tips? Deel ze in de reacties!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: