Badkamer tegels die passen bij een landelijke badkamer? Ik geef je een kijkje in onze landelijke badkamer. Kijk maar eens hoe mooi de materialen in onze badkamer samen komen. Ik koos in onze nieuwe badkamer een rustige basis van tegels. De stijl van de badkamer is landelijk in combinatie met stoer en strak. Onze badkamer is met 4 meter hoogte in de nok hoog te noemen. We hebben de badkamer muren betegeld tot ruim twee meter.

Badkamer tegel trends

De tegel trends die we zien in de badkamer op het moment zijn écht heel leuk. We zien veel tegeltjes met bijzondere vormen. Zo koos ik voor onze badkamer een wit tegeltje in de vorm van een wiebertje. Het is een rustige tegel maar geeft zo’n speels effect in onze badkamer. Tegels in bijzondere vormen en kleuren zijn een echte tegeltrend in 2022. In een landelijke badkamer kun je ook perfect kiezen voor bijvoorbeeld schubvormige tegels of zelliges. Houdt er rekening mee dat een kleine tegel om veel voegen vraagt. Doe je dit in de douchehoek, kost je dat op den duur wel wat poetswerk.

badkamer tegels
Onze badkamer.. nog niet helemaal af op deze foto zoals je kunt zien..

Houtlook tegels

We kozen een basis van keramische, houtlook tegels. Dit geeft meteen een landelijke en warme sfeer in onze badkamer. Weet je wat ook een fijne bijkomstigheid is? Je ziet er niet zoveel vuil op én ze hebben wat profiel zodat het niet spiegelglad wordt. Hout (of houtlook) is een materiaal wat niet mag ontbreken in de landelijke badkamer. We combineerden deze houtlook badkamer tegels met een eiken meubel. Bij de houtlook tegels kozen we een lichtgrijze voeg.

Witte tegels badkamer

Tegen de overige wanden in onze badkamer kozen we een witte, strakke tegel. Maar dan ook echt strak. Ik koos voor matte tegels in het formaat 30×60. Door de witte voeg, is het een strakke witte wand geworden. Dit wilde ik, omdat het optisch doorloopt in de wit gestuckte muur boven de tegels. De tegels hebben geen bol randje aan de zijkanten.

Betonlook tegels badkamer

De grijze / taupe tegels rond het bad breken de andere strakke tegel een beetje en zorgen voor eenheid. Bij de houtlook- en wiebertjes tegels kozen we voor een lichtgrijze voeg. Verder plaatsten we een betonlook lampje tussen de mooie zwarte spiegels. Zo vormt alles een geheel en creëer je een rustige basis! Zoals je ziet, ligt het bad wat lager (we hebben de vloer opgehoogd; deze lag lager maar is nu gelijk met de andere vloeren van de boven verdieping). Ideaal voor de kinderen, en ook om wat meer ruimte te hebben bij het dakraam!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: