Badkamer inspiratie

Leuk, in de verbouwblog deel twee kon je zien hoe we het dak hebben open gebroken, en er daardoor twee extra ruimtes bij kunnen bouwen. We maken in die ruimtes een extra slaapkamer en een nieuwe badkamer. Onze oude badkamer komt te vervallen en wordt een ruime overloop. Tijd voor wat badkamer inspiratie!

Moodboard badkamer

Ga je je badkamer verbouwen? Begin eens met het opdoen van badkamer inspiratie en maak een moodboard voor je badkamer. Kijk bijvoorbeeld eens op pinterest en krijg zo een idee van de stijl of kleuren die jij mooi vindt voor in je badkamer. Ik heb zelf een aantal keer gewisseld. Uiteindelijk is de badkamer toch nog anders geworden dan in eerste instantie het plan was. De gouden, boogvormige spiegels had ik niet goed uitgemeten en moesten plaats maken voor iets anders. Het werden deze zwarte, ovalen spiegels. In eerdere blogs kun je mijn moodboard van de junglekamer en moodboard van de hal al zien.

Moodboard badkamer maken

Badkamer indeling kiezen

Een badkamer indeling is één van de eerste dingen waar je naar kijkt bij het verbouwen van je badkamer. Wil je een bad? Een inloopdouche? Wat voor kastruimte komt er? Waar komt de toilet? Ons bad is iets verlaagd. Hierdoor hebben we een lange instap. Erg handig! Verder koos ik voor een extra lange inloopdouche. Zo hebben we alle ruimte om te douchen, hebben we geen douchedeur nodig (en hoef ik die dus ook niet schoon te maken) én zit niet de hele badkamer onder het douchewater na het douchen. Werkt perfect!

Kleine badkamer inrichten

Het inrichten van een kleine badkamer kan soms gepuzzel zijn. In de blog over tips voor kleine badkamers lees je hier meer over.

Badkamer tip

Isoleer je bad rondom. Zo blijft het water veel langer warm! Onze jongste houdt van badderen, en zit op vrije dagen met regelmaat zo’n 1-2uur in bad te spelen.

badkamer inspiratie

Nog altijd blij met de zwarte, ovalen spiegels die ik uiteindelijk koos voor onze badkamer.

Badkamer inspiratie tegels

Tegels zijn de basis voor je badkamer. Ik houd van een landelijke, rustige basis maar wel met subtiele accenten. Mijn oog vielen op de witte wiebertjes tegeltjes en ik was meteen verliefd! Het heeft prachtig uitgepakt in onze badkamer. De basis van onze badkamer is lichtgrijs, eikenhout en wit. Het kiezen van tegels voor je badkamer is best heel lastig. Is het niet te groot, te klein, te licht of te donker? Denk je dat je er bent met het kiezen van de tegels, moet je nog voor de voegkleur aan de gang ;).

nieuwe badkamer inspiratie

Zoals je ziet is onze badkamer behoorlijk hoog. Hij heeft een puntdak, in de nok is hij ca. 4 meter hoog. Daardoor lijkt de badkamer groot, maar dit valt reuze mee.

Badkamer inspiratie inloopdouche

Wij kozen voor een extra lange inloopdouche. Zo hebben we alle ruimte om te douchen, hebben we geen douchedeur nodig (en hoef ik die dus ook niet schoon te maken) én zit niet de hele badkamer onder het douchewater na het douchen. Werkt perfect! We hebben een extra grote regendouche uit het plafond en een handdouche. Handig voor de kinderen. Zelf gebruik ik hem als ik douche en mijn haar niet was.

badkamer verbouwing

Ik houd ervan om originele items aan een ruimte toe te voelen om hem eigen te maken. Dit kapstokje maakte ik zelf. Ik maakte het van een restje wagondelen die we overhielden van de keukenverbouwing.

Strakke afwerking in je badkamer

Van die details die je badkamer luxe maken. Ik hou ervan. Wij kozen hierom voor het Smart Control paneel (no spon, dat zou ik willen). Zo min mogelijk toestanden op de muur!

Maak een wastunnel

Een wastunnel of waskoker is echt ideaal. Wij maakten er één van onze badkamer naar bijkeuken (wasmachine). Bekijk het maar eens in onderstaande Reel die ik plaatste op Instagram:

Hallo! 👋

Schrijf je in & ontvang elke maand gratis het BlogAlert

Ontvang de BijHeleen nieuwsbrief met de nieuwste blogs, gratis printables, , leuke DIY's, handige tips & kortingscodes!