Misschien ben je, net als ik, ook bezig om je te oriënteren op een nieuwe badkamer. Lastig om hier een keuze in te maken! Ook in ‘badkamerland’ zien we trends. Maar juist met een badkamer is het handig om wellicht ook voor een tijdloos design te kiezen. Trends volgen elkaar op, en in een badkamer ga je niet zomaar weer aan de slag als die één keer goed is. Ik geef je wat ideeën voor als je op zoek bent naar hóe je dan een landelijk sfeertje creëert in je badkamer.

Landelijk interieur

Landelijk. Dat is een interieurstijl. Een trend die een aantal jaren geleden helemaal ‘in’ was en we veel zagen in combinatie met brocante. Daarna heeft die trend plaatsgemaakt voor andere trends. Denk aan de Scandinavische trend, de trend met zwarte elementen, de japandi trend. Wat is een landelijke stijl? Een landelijk interieur kenmerkt zich door stoere items. Bij voorkeur oudere, geleefde items.

landelijke badkamer
Een landelijk meubel in een lichte badkamer

De foto’s in deze blog zijn van van Heck Badkamers

Landelijk = tijdloos

De basis van een landelijk interieur zijn robuuste items, een rustig kleurenpalet en natuurlijke materialen. Deze basis is tijdloos en is dan ook heel makkelijk te combineren met andere trends. De basis van ons interieur is landelijk, maar mengt zich ook goed met de japandi stijl. Kijk maar eens in de blog die ik schreef over ons japandi interieur.

Betonstuc in de badkamer

Op de afbeelding hieronder zie je betonstuc in de badkamer. Dat staat erg stoer! Het is wel echt belangrijk om dit door een vakman te laten doen. Doordat het een vochtige ruimte is, heeft het een speciale behandeling nodig. Betonstuc in de badkamer kan heel goed in een badkamer met een landelijk sfeertje.

badkamer ideeën landelijk
Landelijke badkamer

Stoere, robuuste items voor in de badkamer

Een landelijk interieur, en ook een landelijke badkamer, kenmerkt zich door stoere, houten items. Dit zijn dus géén strakke (witte of zwarte) meubels. Als je graag een landelijke sfeer wilt creëren in je badkamer is een eiken badkamermeubel een goede keuze. Eikenhout is een houtsoort die we veel zien in een landelijke badkamer. Het geeft een stoere uitstraling. Een eiken wasmeubel zou je kunnen combineren met stoere waskommen. Op de foto hierboven zie je twee stoere, eiken planken. Het staat prachtig! Bedenk je echter wel dat het praktisch is ook een dichte kast te hebben waar je verzorgingsproducten en handdoeken in kunt opbergen.

Badkamer landelijk

Als je alle ruimte hebt, is dat natuurlijk prachtig. Dan is het wat makkelijker om stoere items een plek te geven. Kijk maar eens naar onderstaande foto. Een prachtig meubel met voldoende opbergruimte. Wat extra houten items als een houten krukje of een spiegel met een mooie houten lijst maken een landelijke badkamer helemaal af.

badkamer ideeën landelijk
landelijk badkamermeubel

Bekijk het DIY filmpje eens voor het maken van DIY flessen labels om je shampoo en badschuim op een mooie manier neer te zetten in je badkamer!

Mini badkamer inrichten

Heb je niet zo’n grote badkamer? Ook dan kun je kiezen voor mooie, landelijke items. Kijk maar eens naar onderstaand toiletmeubel. Door een paar mooie schappen aan de muur creëer je extra opbergruimte zonder dat dit loopruimte kost. Ook kun je de hoogte in werken door een hogere kast te plaatsen. Als je een kleine badkamer hebt doe je er goed aan om overbodige spullen zoveel mogelijk weg te halen. Zo heb je voldoende plek voor de spullen die je echt nodig hebt.

mini badkamer inrichten
eiken toiletmeubel

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze blog! Zelf hebben we afgelopen jaar een nieuwe badkamer geplaatst (we zijn nog bezig met de laatste loodjes). De badkamer is een mix van landelijk met modern. Kijk maar eens:

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: