Naturel en beige interieurs zijn helemaal volgens de laatste trends. Ook naturel of beige babykamers zien we steeds meer. De gekleurde babykamers zien we daarentegen juist minder vaak. Een babykamer naturel inrichten heeft best wat voordelen. In deze blog zie je de mooiste accessoires om terug te laten komen in je beige babykamer. Op zoek naar naturel babykamer decoratie!

Voordelen naturel of beige babyslaapkamer

Een baby kan gevoelig zijn voor prikkels. Prikkels kunnen (harde) geluiden zijn, maar ook felle kleuren. Hierdoor kan een baby onrustig worden of gaan huilen. Een rustige babykamer kan de baby helpen om rustiger te slapen. Dit betekent dat er geen schreeuwerige kleuren in de kamer zijn en niet teveel overbodige items. Een babyslaapkamer in rustige tinten is ook heel geschikt wanneer het geslacht van de baby een verassing blijft tot de geboorte.

babykamer naturel

Kleurenpalet naturel babykamer

Wat voor kleurenpalet kies je? Een naturel babykamer heeft vaak lichte kleuren. Denk aan zandkleur, een beige kleur met bijvoorbeeld wit. Klinkt het je te saai? Kies er dan voor om bijvoorbeeld een natuurprint terug te laten komen in accessoires. Wil je graag een kleur toevoegen? Kies dan voor een zachte kleur, een pastelkleur bijvoorbeeld. Hier kun je veel kanten mee uit: lichtroze, zachtgroen, lila, babyblauw. Door te kiezen voor zachte kleuren krijgt je babykamer een zachte, rustige uitstraling zonder teveel contrasten.

beige babykamer

Roestkleur babykamer

Wil je je babykamer aankleden met een een iets hardere kleur? Denk eens aan de populaire roestkleur. Hierin zijn prachtige accessoires te verkrijgen. Wat dacht je van een überschattige roestkleur lama? Hij is ook nog eens heerlijk zacht met zijn teddy vacht. Roestkleur is een populaire kleur in 2022. Ook in 2023 blijven we hem zien. Het is een kleur waar je veel kanten mee op kan en die voor meisjes en jongens allebei mooi is!

Natuurprint in babykamer

Een rustige natuurprint is heel geschikt om terug te laten komen in een babykamer die je rustig wilt houden. Kies een natuurprint in rustige kleurtjes, bijvoorbeeld beige of sepia.

natuurprint babykamer

Teddy

Teddy én teddyberen komen weer terug! Heel leuk, ze zien er altijd zo heerlijk zacht uit. In je babykamer kun je kiezen voor een teddy stoel om in te voeden, een teddy muziekmobiel met bijpassende rammelaar en speendoekje of een teddybeer voor in het bedje. Dit matcht echt perfect bij de zachte kleuren die we vaak zien bij de naturel babykamer.

babykamer trends

Naturel accessoires babykamer

Als je de basis klaar hebt van je naturel babykamer ga je bezig met het stylen. Dat is natuurlijk het allerleukst om te doen. Denk aan wat handige rekjes aan de muur waar je wat boekjes in kunt zetten, mooie naturel wieglaken en een paar mooie hydrofiele doeken. Zoals je leest, kun je het stylen van de babykamer ook doen met praktische dingen die je toch nodig hebt. Probeer zoveel mogelijk de kleuren uit je kleurenpalet terug te laten komen. Ga je voor een rustige kamer? Less is more!

babykamer naturel inrichten

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: