Wat zijn akoestische wandpanelen?

Akoestische wandpanelen zijn tegenwoordig erg populair. Dit komt door de multifunctionele werking van deze panelen en de mooie en natuurlijke uitstraling. Naast demping van geluiden en trillingen zorgen akoestische panelen ook voor een verbetering van de akoestiek. De wandpanelen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen. Daarnaast hebben akoestische wandpanelen vaak een moderne uitstraling waardoor ze goed in iedere woning passen. Je kunt akoestische wandpanelen zowel op muren als plafonds plaatsen. De montage van akoestische wandpanelen is zeer eenvoudig en het materiaal waarvan de panelen gemaakt worden is duurzaam. In deze blog lees je meer over de montage en vormgeving van akoestische wandpanelen.

Foto: viltstore.com

Hoe bevestig je de wandpanelen?

De montage van akoestische wandpanelen is vrij eenvoudig. Je kunt dit laten uitvoeren door een specialist maar het is ook mogelijk om het zelf te doen. Lees je van tevoren goed in voordat je begint zodat je niet tegen dingen aanloopt tijdens het monteren. Akoestische wandpanelen monteer je met schroeven. Deze schroeven moeten geschikt zijn voor het soort muur waarop je de panelen wilt bevestigen. Je kunt er ook voor kiezen om de panelen te monteren met een sterk soort lijm. Wanneer je kiest voor deze methode is het extra belangrijk dat je secuur en precies te werk gaat. Laat je bij twijfel adviseren door een vakkundig bedrijf.

Vormgeving van de wandpanelen

Akoestische wandpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hierdoor passen de panelen in veel soorten interieurstijlen. De uitstraling van akoestische wandpanelen is modern en warm. Akoestische wandpanelen kunnen op diverse plekken in huis geplaatst worden. Het is zelfs mogelijk om de panelen achter je televisie te plaatsen. De panelen kunnen ook op een deel van de muur worden aangebracht. Hierdoor creëer je een speels effect op de muur. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld zwarte of bruine wandpanelen. Dit zijn populaire kleuren die vaak gebruikt worden doordat deze goed bij veel meubels passen. De panelen zijn tevens brandwerend en zijn van hoge kwaliteit. Hierdoor gaan de panelen lang mee en dit maakt het een duurzaam product.

Werken akoestische wandpanelen goed?

De werking van akoestische wandpanelen wordt door een hoop mensen als zeer goed ervaren. In je woning wil je geen last hebben van geluiden van buiten of van de buren. Akoestische wandpanelen zorgen voor een demping van deze geluiden. Daarnaast worden trillingen verminderd door de wandpanelen. Hierdoor ervaar je rust en stilte in jouw woning. Akoestische wandpanelen zorgen voor een verbeterde geluidskwaliteit.

Combineer de wandpanelen met één van de 101 zelfmaakideetjes voor in huis om je interieur persoonlijk te maken!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: