Junglekamer behang. Al eerder schreef ik een blog over junglekamer inspiratie, toen we zelf een junglekamer maakten voor onze jongste. Het thema jungle is een superleuk thema voor de kinderkamer. Het is een thema wat perfect samengaat met mooie, speelse items. Ik laat je zeven mooie opties zien als je een junglekamer wilt maken met mooi behang.

Blog 1

De afbeeldingen met het junglekamer behang in deze blog zijn eigendom van Bricoflor.nl. Het behang kun je in hun webshop terug vinden.

Rustige junglekamer

Zoek je een junglebehang met een gekleurde print in rustige kleuren? Dan is onderstaande optie een hele mooie. Veel junglekamer behangetjes zijn wat feller van kleur. Als je op zoek bent naar rustige kleuren voor in een junglekamer kan dat nog best wel lastig zijn. Dit junglebehang met rustige kleuren is dan wellicht een goede keuze. Makkelijk te combineren met hout of een paar andere rustige kleuren.

behang junglekamer

Jungle behang met vrolijke print

Kijk eens wat een vrolijk behang. De witte meubels en andere witte items die je op onderstaande foto ziet, brengen de kamer helemaal in balans. De print op het behang is vrij druk maar wel erg mooi. Dit behang is zowel voor een jongens- als een meisjeskamer geschikt. Je kunt dit behang ook combineren met een blauwe – of okergele kleur.

junglekamer behang

Zwart wit jungle behang

Ga je voor iets minder kleur, bijvoorbeeld omdat je een scandinavische kinderkamer wilt? Dan is het zwart witte jungle behang wat je op onderstaande foto ziet een mooie optie. Zelf vind ik dit erg mooi. Je kunt het eigenlijk met elke kleur combineren. Je kunt dus nog eens makkelijk wisselen van kleur door een muur te verven, maar wel het behang te behouden.

zwart wit junglekamer behang

Junglekamer fotobehang

Wil je graag een fotobehang voor de junglekamer? Kijk eens hoe mooi deze is! En het leuke: dit is nog leerzaam ook! Met het behang kun je je kleine leren waar welke dieren voorkomen en hoe de wereldkaart is opgedeeld.

Junglekamer fotobehang

Grote jungledieren op behang

Een behang met grote jungle dieren. Dat is deze. De tipitent valt er bijna bij in het niet. Prachtig voor als je kleine een slaapkamer heeft met een grote wand. Dan is dit behang een echte blikvanger!

Junglekamer inspiratie

Kleurrijke junglekamer

Een kleurrijke junglekamer: die maak je in een handomdraai met dit behang. Kijk eens wat een fijne kleurtjes. Wanneer je kiest voor dit behang, zou je een of max twee kleuren kunnen kiezen die je op de overige muren aanbrengt. Bijvoorbeeld het okergeel en / of roest uit de leeuw. Persoonlijk zou ik niet voor een groentint kiezen, dan wordt het wellicht wat overheersend.

Kleurrijke junglekamer

Junglekamer behang abstract

Als laatste dit fotobehang in een mooie, groene kleur. Er is van alles te zien op dit behang, maar door de rustige basis van slechts twee kleuren, blijft het heel rustig. Persoonlijk houd ik hier wel van! Ga je voor dit behang? Dit is mooi te combineren met witte en houten accessoires. Maar ook met bijvoorbeeld zwart, geel, donkerblauw of oudroze. Het beste kun je in totaal voor 3 of max 4 kleuren kiezen. Zo zorg je dat er een eenheid blijft in de kamer.

Rustig junglekamer behang

Junglekamer behang kiezen

Kijk voor de bovenstaande behangsoorten (of nog meer) maar eens tussen alle dierenbehang van Bricoflor. Er is zoveel keuze, dat het lastig is te kiezen. Ik heb in deze blog het dierenbehang voor je geselecteerd wat ik het beste vond passen bij de junglekamer, maar er is nog meer!

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: