Badkamer gezellig maken: 7 tips

In elk huis is de badkamer meer dan alleen een plek om jezelf te wassen. Het is ook een toevluchtsoord, één van de weinige plekken in huis waar je jezelf kunt terugtrekken. Dit is wat een gezellig badkamerdesign zo belangrijk maakt. Idealiter zou je badkamer een warme, comfortabele plek moeten zijn waar je jezelf opfrist en voorbereidt op de komende dag. Het moet ook de plek zijn waar je ‘s avonds de stress van de dag van je af kunt laten gaan. Als je op zoek bent naar ideeën om van jouw badkamer echt dat rustgevende hoekje te maken, zijn hier enkele tips die daarbij kunnen helpen. Je leest in deze blog 7 tips om je badkamer gezellig te maken.

Badkamer gezellig maken

Hier volgen tips om je badkamer gezellig in te richten!

Tip 1: probeer een regendouche

Één van de beste manieren om een badkamer gezelliger te maken, is door de natuur na te bootsen. Zo kun je bijvoorbeeld een regendouche installeren. Het ontwerp van de douchekop zorgt ervoor dat het water recht naar beneden valt, net als de regen. Dit maakt het douchen extra rustgevend.

Tip 2: bad afsluiten

Badkamers zijn natuurlijk bedoeld om privé te zijn. Echter, om van je bad te genieten en er echt een rustgevende ervaring van te maken, kan je overwegen het bad af te sluiten met een ondoorzichtige barrière. Baden hebben soms een glazen badwand die doorzichtig is. Als je juist kiest voor een ondoorzichtige badwand of gordijn met styling of patroon dat past bij de inrichting van jouw badkamer, dan geeft dat een extra gevoel van comfort en geborgenheid. Het kan zomaar je bad in een privéparadijs veranderen.

Tip 3: voeg kleuraccenten toe met textiel

Textiel, in dit geval handdoeken en badmatten, is één van de beste manieren om een badkamer gezellig en prettig voor de ogen te maken. Je voegt hiermee extra comfort en warmte toe. Experimenteer met kleur en patronen voor de badmatten voor de vloer. Hang of leg de handdoeken in interessante patronen goed in zicht. Zo is het effect het sterkst..

Tip 4: voeg wat meubels toe

Je kunt natuurlijk zo creatief zijn als je wilt. Probeer ook een paar leuke meubels toe te voegen om het gezellige gevoel van de badkamer echt op te krikken. Voeg eens een klein stijlvol krukje, bankje of een poef toe. Je kunt er even op zitten of leunen, maar je kunt er natuurlijk ook spullen of kleding (tijdelijk) op neerleggen. Kleine bijzettafeltjes werken ook goed in de badkamer, vooral naast het bad. Hier kun je badspullen, kaarsen of andere accessoires op neerzetten of een handdoek op bewaren.

badkamer gezellig inrichten

Het laten terugkomen van hout in je badkamer, bijvoorbeeld een houten krukje, is ook één van de nieuwste badkamertrends die we in 2021 zien. Véél meer inspiratie vind je in de blog over badkamertrends.

Tip 5: investeer in rekken

Badkamers kunnen altijd wat meer opslagruimte gebruiken en hier kun je heel creatief mee omgaan. Denk bijvoorbeeld aan een rekkensysteem. Deze kan een dubbele functie hebben als opslag en decoratie. Ook kunnen fraaie planken erg veel sfeer en tegelijkertijd extra opbergruimte bieden. Zo kun je, afhankelijk van de indeling van je badkamer, perfect planken aanbrengen boven je toilet, in een hoek of nis of aan een rechte wand. Zo kun je daar handdoeken, kleurrijke flessen of accessoires kunt opbergen of tentoonstellen.

zwart rek badkamer handdoeken

Tip 6: installeer een verwarmd handdoekenrek

Een verwarmd handdoekenrek is een must-have in warme en moderne badkamers. Dit is een relatief eenvoudige upgrade om uit te voeren en het heeft een aantal voordelen. Ten eerste helpt het om vochtige handdoeken te drogen na gebruik. Ten tweede kun je hiermee voor gebruik je handdoek alvast opwarmen. Dit helpt natuurlijk helpt om de spa-ervaring in je eigen badkamer te halen.

Tip 7: handdoekhouders in alle vormen en soorten

het traditionele handdoekenrek is gewoon een stang waaraan je een opgevouwen handdoek hangt. Er zijn echter tal van andere creatieve manieren om handdoeken op te hangen. Hang in plaats daarvan handdoekhaken op voor een gezelliger, meer nonchalante look, of kies voor gebogen handdoekrekken waar je opgerolde handdoeken in kunt opbergen. Tegenwoordig zie je ook dat mensen ladders gebruiken om handdoeken op te hangen.

badkamer rekje handdoeken, badkamer gezellig inricht

Dit zijn 7 manieren om jouw badkamer gezelliger te maken. Ben je bezig met de verbouwing van jouw badkamer? Dan kunnen deze tips je daarbij ongetwijfeld extra inspiratie geven. Wees creatief, geen idee is te gek.

badkamer gezellig inrichten

Wat voor élke ruimte in huis geldt: gezellig maken door items die je zelf maakt, maakt een ruimte echt persoonlijk! Ik hou ervan, en deel daarom wekelijks een nieuw (vaak budget) zelf maak idee op mijn Instagram. In onderstaand filmpje zie je één van de populairste zelfmaak decoratie die ik deelde. Kom je volgen voor nog véél meer inspiratie?

Deze blog is een gastblog, geschreven door badkamerplanet.nl. De foto’s in de blog zijn eigendom van deze shop.