Kunstplanten zien we steeds meer terugkomen in interieurs. Ze zijn soms nauwelijks van echte planten te onderscheiden. Je herkent het misschien wel: je ziet een plant, maar zou eigenlijk graag even het blad willen voelen om te weten of er een echte plant of een kunstplant voor je staat. Lees verder om zeker zes redenen te lezen waarom jij voor een kunstplant zou kiezen!

Wanneer kiezen voor kunstplanten

Kunstplanten zijn ideaal als je niet zoveel thuis bent. Of als je gewoon niet zulke groene vingers hebt. Geen plant sterker dan een kunstplant. Je bent dus sowieso verzekerd van een plant die de komende jaren mooi blijft. Ook in ruimtes waar weinig daglicht komt (denk aan een toilet of hal zonder raam) is een kunstplant ideaal. Dit zijn plekken waar echte planten vaak niet zo lang overleven. Een echte plant heeft nou eenmaal daglicht nodig.

Hangplant kunst

Niet alle echte planten overleven een plekje waar ze vaak in de volle zon staan. Misschien heb je zo’n plekje in je huis of tuin, en wil je er toch graag een plant hebben staan. Ook dan is een kunstplant een goede optie.

Zeker vijf redenen dus om te kiezen voor kunstplanten!

Kunstplanten hangplant

Meer groen in huis

Bij kunstplanten zie je veel verschil in kwaliteit. Een goede kunstplant is even een investering. Zeker als je niet zo goed met planten overweg kunt, maar wél graag meer groen in huis hebt, zijn kunstplanten een goede oplossing. Bij de webshop Maxifleur kun je van die kunstplanten kopen die je nauwelijks van echte planten kunt onderscheiden. Van die planten waar je graag even aan zou willen voelen omdat je eigenlijk het verschil tussen een kunstplant of een echte plant niet zo goed ziet.

Soorten kunstplanten

Net als gewone planten, zijn kunstplanten ook in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Hangplanten, kunstbomen, kunstpalmen.. Er zijn zelfs kunstplanten of kunstbomen voor buiten.

Via de site van Maxifleur kun je makkelijk bladeren door de verschillende categorieën planten. Kijk maar eens. Ze zien er prachtig uit! De foto’s van de kunstplanten in deze blog zijn van Maxifleur. Zijn ze niet mooi? Via de site van Maxifleur kun je online door de showroom lopen en rondkijken.

Kunstplanten

Kunstbomen

Bij Maxifleur kun je zowel bomen voor binnen als voor buiten bestellen. Een boom voor binnen? Jazeker. Kijk maar eens bij de kunstbomen op de site, daar zie je een ruime keuze staan. Een kunstboom kan prachtig zijn in een hoge hal bijvoorbeeld. Je vindt de kunstbomen al vanaf 110cm tot 250cm op de site. Veel bomen (en ook palmen) op de site kun je via de 3D functie goed bekijken.

Nóg een reden om voor kunstplanten te kiezen, is dat dit buiten soms ook heel fijn en mooi is. Soms wil je een plant of boom op een plek waar weinig zon of regen komt. Dan kan een kunstplant een optie zijn. Bijvoorbeeld onder een overkapping.

Kunstpalm maxifleur, kunstplanten

Kunstpalmen

Ook kunstpalmen kun je shoppen bij Maxifleur. Die vind ik persoonlijk erg mooi. De vorm van de bladeren vind ik prachtig. Ze geven je zo’n Ibiza gevoel, daar houd ik van! Kunstpalmen zijn ook ideaal om in een Ibiza tuin te plaatsen. Ons klimaat is nou eenmaal niet per se heel geschikt voor palmen. Zo kun je toch een Ibiza sfeer creëren, en weet je zeker dat je palm de Nederlandse winters overleeft.

kunstpalmen maxifleur

Dit artikel bevat een samenwerking.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: