5 Voordelen van blogs voor je webshop

Voordelen van blogs voor je webshop. Wist je dat blogs voor je webshop een enorme meerwaarde kunnen zijn? Blogs worden vaak nog ondergeschoven. Zonde van je tijd, of het levert niks op. Je kunt inderdaad niet ‘zomaar’ een blog online zetten. Een blog moet echt aan eisen voldoen om goed gevonden te worden. Heb je geen verstand van bloggen? Dan zou je jezelf inderdaad beter de moeite kunnen besparen en bezig kunnen gaan met dingen die meer opleveren. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van blogs voor je webshop? In dit artikel lees je meer over de voordelen van blogs voor je webshop.

Risico’s van je webshop spreiden met blogs

Fijn als je webshop veel klanten trekt via bijvoorbeeld Instagram (met dit voorbeeld ga ik verder in deze blog). Maar stel dat je account geblokkeerd of gehackt wordt, of de markt veranderd en Instagram verdwijnt? Instagram wórdt al anders doordat de algoritmes zich aan het aanpassen zijn. Door te zorgen dat de bezoekers van je webshop via meerdere kanalen komen, spreid je je risico. Een webshop starten is zoveel meer dan het online zetten van een webshop met daarin artikelen die mensen kunnen kopen.

Nieuwe klanten via Google

Door goede blogs te publiceren, trek je klanten via Google. Niet iedereen zit op Instagram. Sterker nog, een behoorlijke groep mensen heeft geen Instagram. Als jij met je webshop voornamelijk klanten via Instagram trekt, ga jij deze groep dus mislopen. Hierdoor loop je gegarandeerd inkomsten mis. Zonde! Als mensen jou via Google vinden en ze doen een bestelling, heb je kans dat je daarna ook via the Socials opgezocht en gevolgd wordt.

Jarenlang voordeel van één blog

Wanneer je een blog publiceert die het goed doet, kan je dit jarenlang bezoekers en kopers in je webshop opleveren. Een blog laten schrijven is daarom ook echt een relatief kleine investering die je goed terug kunt verdienen. Je kunt bij mij ook terecht voor het schrijven van één blog voor je webshop. Wel werk ik liever met de blogpakketten waarbij we ca een jaar samen aan de slag gaan. Vooral omdat dit zo’n extra meerwaarde heeft voor jouw webshop, en ik hier dus nog blijer van wordt. Hierover lees je zo meteen meer. Dit is echt één van de grote voordelen van blogs voor je webshop.

Backlinks meerwaarde voor je webshop

Een backlink is een link vanaf een andere site naar jouw webshop. Stel dat je mij vraagt een blog te schrijven die ik vervolgens publiceer op mijn blog. In de blog zitten een aantal linkjes naar jouw webshop. Bijvoorbeeld naar de homepage of een interessante productcategorie. Doordat ik vanaf mijn website link naar die van jou, wordt jouw website door Google beter gewaardeerd en verschijn jij hoger in de zoekresultaten. Het hebben van backlinks is één van de voordelen van blogs voor je webshop die vaak nog ondergewaardeerd wordt.

Blogpakket voor webshop

Speciaal voor webshops op gebied van interieur, DIY en verbouwen ontwierp ik het ‘blogs voor je webshop‘ pakket. Wanneer je je webshop een goede boost wilt geven, is dit een aanrader om eens naar te kijken. Dit pakket van meerdere blogs geeft zoveel meer voordelen voor je webshop in vergelijking met het laten publiceren van één blog. Met het webshop pakket ga ik met je aan de slag met een jaar-content planning.

Voordeel is dat je de kosten kunt spreiden over een jaar, en je webshop gedurende het jaar geboost wordt. En dit terwijl je hier zelf nauwelijks iets voor hoeft te doen. Want: ook dat heet slim ondernemen! Zelf doen waar je goed in bent, en uitbesteden wat je minder leuk vindt of minder goed in bent. Zou hou jij meer tijd over om bijvoorbeeld de tofste producten voor in je webshop te maken of een nieuwe idee uit te rollen.

voordelen van blogs voor je webshop

Ik heb dan wel geen webshop, maar zelf gebruik ik ook blogs voor mijn website. Een groot deel van de bezoekers van mijn website komt via Google. Hiervoor zet ik blogs in. Misschien ben jij ook wel op deze manier op mijn website beland. En zó kunnen bezoekers dus ook via Google in jouw webshop belanden.

Hallo! 👋

Schrijf je in & ontvang elke maand gratis het BlogAlert

Ontvang de BijHeleen nieuwsbrief met de nieuwste blogs, gratis printables, handige tips en kortingscodes!