De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken. Wat kan het donker zijn in deze dagen. Soms heb je het gevoel dat het de hele dag maar somber blijft. In deze blog lees je tips om door de donkere dagen heen te komen.

Maak gebruik van natuurlijk licht

We merken allemaal verschil met ons humeur en energieniveau in de winter en in de zomer. In de zomer hebben we meer energie, dit komt doordat we veel buiten zijn en genoeg vitamine D krijgen. Het gebrek aan zonlicht heeft dus een invloed op ons humeur. Probeer daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht. Open de gordijnen en laat het licht naar binnen stromen. Als je de mogelijkheid hebt, ga dan naar buiten en maak een wandeling tijdens de uren dat er licht is. Dit zal je helpen om je energieker en gelukkiger te voelen.

Maak een gezellige en warme omgeving

Doordat het weer koud en nat is, spenderen we meer tijd binnen. Het is daarom de perfecte gelegenheid om je huis gezellig en knus te maken. Door middel van kaarsen, sfeerverlichting en gezellige kussentjes kun je een warme en sfeervolle ruimte creëren. Investeer in zachte dekens en kussens om jezelf te omringen met comfort. Het creëren van een gezellige omgeving kan helpen om je humeur te verbeteren en je te laten ontspannen tijdens deze donkere dagen.

Blijf actief en beweeg regelmatig

Ons humeur en energieniveau beïnvloeden elkaar. Doordat we minder zonlicht hebben, krijgen we meer neiging om op de bank te zitten, maar regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om dit tegen te gaan. Probeer elke dag minstens 30 minuten te bewegen. Dit kan in de vorm zijn van een wandeling, joggen, fietsen of zelfs een dansles. Door te bewegen stimuleer je de aanmaak van endorfines, ook wel bekend als de “gelukshormonen”, waardoor je je humeur kunt verbeteren en je energieker kunt voelen.

Zorg voor voldoende rust en slaap

Tijdens de donkere dagen is het belangrijk om voldoende rust en slaap te krijgen. Het gebrek aan zonlicht kan onze biologische klok verstoren, waardoor we ons vermoeid kunnen voelen. Zorg ervoor dat je een regelmatig slaappatroon hebt en probeer elke nacht minstens 7-8 uur te slapen. Ventileer je slaapkamer goed om rustgevend te kunnen slapen. Geurkaarsen of andere lekkere geuren kunnen een rustgevende sfeer creëeren waardoor je elke nacht heerlijk kunt slapen. Tip: zorg voor een goede ondersteuning voor je nek en hoofd tijdens je slaap. Deze blog met kortingscode en tips voor een goed hoofdkussen kan je daarbij helpen! Bestel een goed hoofdkussen en wordt uitgeruster wakker.

Gebruik een buitenlamp met bewegingssensor

Een buitenlamp met bewegingssensor kan een uitstekende toevoeging zijn tijdens de donkere dagen. Deze lampen gaan direct aan wanneer ze beweging detecteren en schakelen automatisch weer uit wanneer er een tijdje niemand langs loopt. Dit is niet alleen handig voor je eigen veiligheid, maar het kan ook helpen om je gemoedsrust te vergroten. Het hebben van een goed verlichte buitenruimte kan je een gevoel van veiligheid en comfort geven, vooral tijdens de lange donkere nachten.

DIY home make over 1

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: