Koffiedik in je tuin? Doen! Ik gooi eigenlijk al jaren het ‘afval’ van onze koffiebonenmachine in onze tuin. Ik gooi het altijd op een andere plek, gewoon ergens bij de bloemen en planten. Wist je dat koffiedik zelfs heel goed is voor je tuin en écht zonde is om weg te gooien?

Helpt koffiedik tegen katten?

Ja, echt. Koffiedik helpt tegen katten in de tuin. In onze buurt zijn er heel wat katten. Ook zijn er heel wat buren die last hebben van kattenpoep in hun tuin. Ik probeer onze tuin redelijk bij te houden dus doe een paar keer per week een rondje door de tuin om wat emmers onkruid weg te halen. Nooit kom ik kattenpoep tegen. Katten schijnen de geur van koffiedik niet fijn te vinden én het schijnt niet prettig te zijn als het onder hun pootjes komt. Gelukkig hebben ze een geheugen en letten ze dus de volgende keer wel op, als ze één keer door de koffiedik gelopen zijn. Helemaal effectief als je de koffiedik combineert met de kattenverjager.

Hoe gebruik je koffiedik in je tuin?

Naast dat koffiedik de buurtkatten op afstand houdt, is het ook nog eens goed voor je planten. In koffiedik zitten meststoffen die goed zijn voor je planten. Ook daarvoor is het goed om koffiedik te verdelen over je planten. Heel wat keren per week loop ik met het bakje koffiedik door de tuin. Ook kamerplanten schijnen goed te gaan op koffiedik. Dit heb ik zelf nog nooit geprobeerd, maar bijvoorbeeld een grote plant als de Strelitzia is hier geschikt voor.

koffiedik bij plant

Koffiedik in je tuin tegen slakken

Ook tegen slakken schijnt koffiedik te werken. Helaas heb ik zelf wel last van slakken in de tuin (maar niet op de plekken waar ik de laatste tijd mijn koffiedik heb neergegooid). Vooral de lelies hebben wat te lijden gehad van de slakken in onze tuin. Tijd om daar eens wat koffiedrab neer te gooien.

Koffiedik door je gootsteen

Wist je dat, wanneer je koffiedik met heet water wegspoelt, dit ontvettend werkt? Soms is het dus ook slim om gewoon met heet water door je gootsteen te spoelen.

Koffiedik gebruiken

Conclusie? Gooi koffiedik dus nooit zomaar in de groene container. Zonde, iedereen heeft wel een tuin, plant of gootsteen waar je het kwijt kunt! Heb jij nog tips waar koffiedik goed voor is? Laat het in een reactie weten.

Gratis nieuwsbrief in je mailbox!

ontvang 4-7x per jaar een mail met toffe DIY's, budgettips, gratis downloads en wooninspiratie: