Omdat we op het moment wat meer binnen zitten dan normaal, plaats ik een diy die je met de kinderen kun doen. Ze kunnen lekker meedoen! Of je geeft ze een opdracht die bij het schoolthema past. In mijn post op @bijheleen zie je wat Julian maakte! Maak deze waxinelichthouder van klei! Wat fijn is: hij is makkelijk te maken

Waxinelichthouder van klei maken

Wat heb je nodig

Het enige wat je nodig hebt voor deze do it yourself, is klei. Ik haalde de witte klei van de action die vanzelf droogt. Voor de DIY die ik nu plaats, heb je ongeveer een kwart pakje nodig.

De klei die ik gebruikte

Waxinelichthouder van klei: de bodem

Je kunt het best eerst de bodem van de waxinelichthouder maken. Ik maakte een plak klei en rolde die plat. Eventueel kun je een deegroller gebruiken waar je wat bakpapier omheen doet. Het mag best wat dikker zijn, dan kan het straks tegen een stootje. Met een glas duw je een rondje in de klei. Die snij je eruit met een mesje en leg je dit even apart. Let erop dat het rondje ruim de grootte heeft van een waxinelichtje!

Waxinelichthouder van klei

Daarna de rand van de waxinelichthouder van klei

Nu maak je een lange strook, die je ook weer plat rolt. Daarna snij je hem beide kanten, zodat je een strook hebt. Deze strook plaats je op het rondje. Met wat water aan je vingers kun je de twee delen aan elkaar laten hechten.

Ik koos ervoor om de delen over elkaar heen te laten lopen, en de bovenste in een punt te snijden. Je kunt hier je eigen variatie op bedenken.

Afwerking

Nu leg je hem weg, en laat je hem minstens een dag drogen. Ik plakte er een strookje jute op. Het is ook leuk om iets met leer, hout of kurk erop te maken! Ik maakte één houder, maar het is ook leuk om er meerdere bij elkaar te zetten.

Waxinelichthouder van klei

En je kinderen? Die vinden het vast ook leuk om iets van klei te maken, en de volgende dag te beschilderen!

Kaarsen in huis

Ik houd ervan, kaarsen in huis! In de winter houd ik van de sfeer die het geeft. Als je dat ook vind, zijn misschien de volgende blogs leuk om te lezen: makkelijke paas kaars maken en kaarsen decoreren.