Een waterput laten slaan en een waterpomp om je tuin mee te sproeien.. Steeds meer huishoudens hebben een waterpomp. Al een tijd twijfelden we of we ook een waterput wilden laten boren, want het is best een uitgave. En ook wel uitzoekwerk! Maar, sinds kort hebben wij er één, wij zijn er blij mee! Vaak zeg ik: bij twijfel niet doen. Hierbij zeg ik eerder: bij twijfel snel doen, want hoe eerder je hem hebt, hoe meer profijt je ervan hebt! De zomers lijken warmer en droger te worden, en dan moet je snel al zeker één keer per week sproeien om je tuin in leven te houden. Vorig jaar zijn er daarom best wat planten gesneuveld bij ons, en heeft het gras er lang over gedaan om weer groen te worden. Dat is nu hopelijk voorbij!

Waterput laten boren

Er zal ergens rond je huis een gat geboord moeten worden om het grondwater uit te kunnen halen. Je hebt op deze plek een smalle buis waar later je pomp bij komt te staan. Wij hebben de waterput laten boren op de oprit, zodat we vanuit de voor – en achtertuin makkelijk water kunnen tappen. Een tijdje geleden maakten we hier al een stopcontact. Het makkelijkst kun je een lokaal bedrijf in de buurt zoeken die deze gaten boort.

Waterput slaan prijs

Even googelen, er zijn er genoeg! Offerte aanvragen, en je weet de prijzen hiervan. Dit varieert ongeveer van 350 – 1000 ex. BTW. Veel prijsverschil hierin dus, de moeite waard om een aantal aanbieders te vergelijken. Bij ons was het boren met een half uur ongeveer wel klaar, en moest er tot ca 12 meter diep geboord worden. Wij konden de put daardoor relatief goedkoop laten boren.

waterput slaan

Waterput laten slaan vergunning

Het zou kunnen dat je bij de gemeente om toestemming moet vragen om een waterput te laten slaan. Het is handig van tevoren dit even te checken. Meestal hangt het ook van je gebruik af of dit nodig is.

Waterput wachttijd

Toen wij één keerde knoop hadden door gehakt en hadden besloten dat we een waterput wilden laten boren, hebben we dit gelijk gemeld bij het bedrijf door wie we dit wilden laten doen. Blijkbaar waren we niet de enige die dit wilden, we hebben een heel aantal weken moeten wachten tot de juiste materialen geleverd konden worden hiervoor. Houd er dus rekening mee dat het best even kan duren voordat hij erin zit!

Waterpomp in tuin

Nu heb je natuurlijk nog een waterpomp nodig om het water via de put omhoog te pompen en je tuin te kunnen sproeien. Ook dit is best wat zoekwerk. Voor ons tenminste, het was voor ons iets heel nieuws waar we in moesten verdiepen. Ook hier kun je over meelezen in mijn blog over waterpomp in tuin.

Waterput laten boren

Druppelsysteem tuin

Voor nu wordt de vraag: gaan we een Druppelslang voor in de tuin aanschaffen? Check, hij staat op ons lijstje! Daar gaan we ons later eens in verdiepen.

waterpomp in tuin
Hier zie je het kastje wat we om de waterpomp maakten.

Was deze informatie helpend en heb ik je ermee kunnen helpen? Je kunt mij ook helpen! Namelijk door op een advertentie te klikken op mijn pagina. Zo kan mijn blog blijven bestaan en hoop ik je te kunnen blijven inspireren en informeren.


Wil je met je bedrijf een plekje in deze blog? Dat kan, stuur gerust een berichtje naar bijheleen@outlook.com.