Onlangs schreef ik een blog over het laten slaan van een waterput. Als je die hebt laten slaan of laat slaan, heb je natuurlijk nog een waterpomp in je tuin nodig. Wij zagen door de bomen het bos niet meer toen we op zoek gingen. Er zijn er zoveel, en het is voor ons iets nieuws wat we willen proberen. Wij hadden echt geen idee. Kijk hier eens voor een overzicht voor Verschillende waterpompen. Dan heb je dus al zo’n 1200 zoekresultaten. Hóe kun je daar nou een van kiezen? Lees je mee?

Waterpomp in tuin

Na een hele zoektocht, kozen wij uiteindelijk een DAB waterpomp voor in onze tuin. Er zijn zoveel merken en types, en er zijn er altijd meerdere die natuurlijk goed zijn. Dit was best een zoektocht, zeker omdat het voor ons een ‘nieuw’ product was. Wij hadden verder geen ervaring met het aanschaffen van een waterpomp. Wij hebben vooral gekeken naar prijs-kwaliteit verhouding.

Waterpomp kopen

Wij kozen dus voor een DAB waterpomp. Als je de zoekresultaten filtert op DAB, besproeiingspomp, dan houd je een mooi aantal over om te kunnen kiezen. Je kijkt dan vooral nog naar het aantal meters dat de pomp de diepte in moet, en de capaciteit. Wij hebben deze centrifugaalpomp , na heel wat research leek dit voor ons de beste, gezien prijs-kwaliteit verhouding. Je kunt deze ‘gewoon’ bij bol.com kopen. Wij zochten verder, en besloten onze eerste aankoop via Amazon.com te doen. Dit scheelde toch nog heel wat geld.

Waterpomp bestellen

Wij hebben een waterpomp met aardig wat capaciteit, zodat we er twee slangen aan kunnen koppelen, en dus de voortuin en achtertuin in 1x kunnen sproeien. We hebben een koppelstuk erbij gekocht om 2 slangen eraan te kunnen zetten. Als we nou ooit ons droomhuis kopen, kan deze pomp zelfs een koppelstuk voor 5 slangen hebben.

waterpomp in tuin

Ervaring waterpomp DAB

Hoe bevalt ons deze waterpomp? We hebben hem natuurlijk nog maar kort, maar we zijn er nu al erg blij mee! We kunnen in ieder geval onze tuin mooi in bloei houden, zonder meteen een enorme waterrekening. Dat is al fijn! De waterpomp maakt natuurlijk wat geluid door het pompen, maar ook dit valt ons erg mee!

IJzer in grondwater

Grondwater bevat ijzer, dat is de reden dat het iets gekleurd is (gelig). Bij ons laat dit geen roestsporen achter. Ik had gelezen dat dit zou kunnen, bij ons is dat zeker niet het geval. Het water is dus wel alleen bedoeld voor tuin en planten. Je kunt er geen zwembad mee vullen.

waterpomp in tuin

Grondwater voor tuin

Hoe bevalt ons het gebruik van de waterpomp voor de tuin? Heel goed dus! We kochten een dubbel koppelsysteem, dat wil zeggen: we kunnen er twee slangen op aansluiten en de voor en achtertuin tegelijk sproeien. Handig dus! Wij zijn tevreden, en erg blij met deze nieuwe aanschaf. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Ga je ooit verhuizen? Je kunt de pomp meeverkopen, of bij je nieuwe huis neerzetten. Het is natuurlijk wel beter dat de pomp droog staat. Daarvoor hebben wij er een houten kastje omheen gemaakt. Dit maakten we van restjes douglas hout van de pergola, de houten deuren die we maakten en de afwerking van de steenschot vlonder. Ik beitste het kastje met deze buitenbeits.

Ombouw laten maken

Heb jij een waterpomp, wil je die netjes weggewerkt hebben, maar ben je niet zo handig? Wellicht kunnen wij je ermee helpen! Woon je in de buurt van Assen, of kun je het daar ophalen? Dat is helemaal handig. Stuur gerust een bericht!


Wil je met je bedrijf ook een plekje in deze blog? Dat kan wellicht, stuur gerust een berichtje naar bijheleen@outlook.com!

waterpomp in tuin

Dit artikel bevat affiliate links, die helpen om mijn blog te laten bestaan. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar ik klein % over. Kost jou niks, helpt mij mijn blog te laten bestaan.

▪︎💐▪︎
Een sfeerplaatje met de nieuwe lamp met droogbloemen  die ik maakte 💓. Je kunt hem vinden in de DIY blog die ik afgelopen weekend schreef 😊.
De winnaar van de kinderketting konden jullie in mijn stories van gisteravond zien 😊🥳
▪︎🔥 ▪︎
Hebben jullie mijn vorige post met DIY & blog gezien? En die daarvoor? Mijn bereik is bijna weg😭, ben ik de enige die daar last van heeft? 
Ik zet de kaarsjes aan en plof in de bank met een kop koffie 🙌 fijne avond!
▪︎💐▪︎
Een nieuwe, superleuke DIY op mijn blog! Via de link in mijn bio kun je hem bekijken en zelf ook aan de slag gaan met deze droogbloemen DIY 😍
▪︎🌱▪︎
Gisteren is Douwe een dagje in de tuin bezig geweest😊.. swipe even voor de before.. 
Dit klusje lag de hele zomer al te wachten, maar nu is het er eindelijk goed weer voor! 🌱🙌
Wat je hier ziet, is de afscheiding die we gemaakt hebben tussen de twee terassen 🔥🔥
Op het achterste terras staat een loungebank, op de steenschot vlonder een picknicktafel 😊.
Je snapt al; ik hoop stiekem nog op een mooie nazomerdag 😍

Wij zijn ons aan het oriënteren op de uitbouw.. iemand die ervaring heeft met een lichtkoepel of solatube? De eettafel komt in de uitbouw, en ik wil een lamp boven de eettafel 🤔 lichtkoepel in het midden gaat dus niet samen met een lamp boven de tafel 🤔🤔
▪︎🦕▪︎
Nog een paar dagen om mee te doen met de give away om een kinderketting te winnen💞! Scroll even een paar posts terug 😊

Wij zijn bezig de uitbouw beneden en ook boven  te plannen en uit te denken.. Iemand tips voor het bestellen van een groot kozijn met ramen en openslaande deuren erin? We wonen in Drenthe 😊
▪︎🌱▪︎
Een deel van onze buffetkast 🥰 ideaal zo'n ding met veel opbergruimte 🙌. 
Fijn weekend! Gaan jullie nog wat doen? Ik hoop dat het mooi weer wordt, wij hopen nog in onze achtertuin bezig te kunnen. 
Én er is iets su-per-moois onderweg voor onze achtertuin 😍🖤 nog ff geduld!🙌