Onlangs schreef ik een blog over het laten slaan van een waterput. Als je die hebt laten slaan of laat slaan, heb je natuurlijk nog een waterpomp in je tuin nodig. Wij zagen door de bomen het bos niet meer toen we op zoek gingen. Er zijn er zoveel, en het is voor ons iets nieuws wat we willen proberen. Wij hadden echt geen idee. Kijk hier eens voor een overzicht voor Verschillende waterpompen. Dan heb je dus al zo’n 1200 zoekresultaten. Hóe kun je daar nou een van kiezen? Lees je mee?

Waterpomp in tuin

Na een hele zoektocht, kozen wij uiteindelijk een DAB waterpomp voor in onze tuin. Er zijn zoveel merken en types, en er zijn er altijd meerdere die natuurlijk goed zijn. Dit was best een zoektocht, zeker omdat het voor ons een ‘nieuw’ product was. Wij hadden verder geen ervaring met het aanschaffen van een waterpomp. Wij hebben vooral gekeken naar prijs-kwaliteit verhouding.

Waterpomp kopen

Wij kozen dus voor een DAB waterpomp. Als je de zoekresultaten filtert op DAB, besproeiingspomp, dan houd je een mooi aantal over om te kunnen kiezen. Je kijkt dan vooral nog naar het aantal meters dat de pomp de diepte in moet, en de capaciteit. Wij hebben deze centrifugaalpomp , na heel wat research leek dit voor ons de beste, gezien prijs-kwaliteit verhouding. Je kunt deze ‘gewoon’ bij bol.com kopen. Wij zochten verder, en besloten onze eerste aankoop via Amazon.com te doen. Dit scheelde toch nog heel wat geld.

Waterpomp bestellen

Wij hebben een waterpomp met aardig wat capaciteit, zodat we er twee slangen aan kunnen koppelen, en dus de voortuin en achtertuin in 1x kunnen sproeien. We hebben een koppelstuk erbij gekocht om 2 slangen eraan te kunnen zetten. Als we nou ooit ons droomhuis kopen, kan deze pomp zelfs een koppelstuk voor 5 slangen hebben.

waterpomp in tuin

Ervaring waterpomp DAB

Hoe bevalt ons deze waterpomp? We hebben hem natuurlijk nog maar kort, maar we zijn er nu al erg blij mee! We kunnen in ieder geval onze tuin mooi in bloei houden, zonder meteen een enorme waterrekening. Dat is al fijn! De waterpomp maakt natuurlijk wat geluid door het pompen, maar ook dit valt ons erg mee!

IJzer in grondwater

Grondwater bevat ijzer, dat is de reden dat het iets gekleurd is (gelig). Bij ons laat dit geen roestsporen achter. Ik had gelezen dat dit zou kunnen, bij ons is dat zeker niet het geval. Het water is dus wel alleen bedoeld voor tuin en planten. Je kunt er geen zwembad mee vullen.

waterpomp in tuin

Grondwater voor tuin

Hoe bevalt ons het gebruik van de waterpomp voor de tuin? Heel goed dus! We kochten een dubbel koppelsysteem, dat wil zeggen: we kunnen er twee slangen op aansluiten en de voor en achtertuin tegelijk sproeien. Handig dus! Wij zijn tevreden, en erg blij met deze nieuwe aanschaf. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Ga je ooit verhuizen? Je kunt de pomp meeverkopen, of bij je nieuwe huis neerzetten. Het is natuurlijk wel beter dat de pomp droog staat. Daarvoor hebben wij er een houten kastje omheen gemaakt. Dit maakten we van restjes douglas hout van de pergola, de houten deuren die we maakten en de afwerking van de steenschot vlonder. Ik beitste het kastje met deze buitenbeits.

Ga jij een waterpomp bestellen?


Wil je met je bedrijf ook een plekje in deze blog? Dat kan wellicht, stuur gerust een berichtje naar bijheleen@outlook.com!

waterpomp in tuin

Meer van ons huis & tuin:

▪︎✔▪︎

Check! Een paar weken geleden kreeg ik deze robotstofzuiger voor mijn verjaardag😊. Ik kreeg er al zoveel vragen over, het lag nog in de planning er een blog over te schrijven. Wilde hem natuurlijk eerst een paar weken proberen om er wat over te kunnen zeggen 😉. Op de valreep gelukt om die voor Black Friday online te hebben🙌. Shoptip!
Benieuwd hoe het ding bevalt? Zie link in mn bio!
▪︎🦖▪︎
Het is hier weer even opgeruimd, voor zolang als het duurt 😉 deze kamer is weer schoon 🙌 gelukkig ruimt Juul het zelf op, zodat ik het kan schoonmaken. Hij is in de veronderstelling dat de stofzuiger zn speelgoed opeet ofzo. Ik geniet er nog maar even van zolang het duurt 🤣.

Fijne avond!
Kerst DIY!

Yes, de eerste kerst DIY is een feit. 🙈 Samen gemaakt met Julian, superleuk om samen te doen🙌! Elke middag als het maar een beetje begint te schemeren, staat t ding alweer aan 😉 Afgelopen week kon je hem al in mn stories zien 😉. 

S W I P E voor een aan-uit filmpje 😉 

Zijn jullie al bezig met kerst dingen? Hier verder nog niet, maar ik had Juul beloofd iets te maken met Die 'witte bolletjes', het lag nu al zo lang in de kast te wachten 😉. Maar voorlopig houd ik het hier even bij. Denk ik. 😅

Voor een paar euro maak je dit 🙌
▪︎keukenblog▪︎

Een sfeerhoekje in de keuken! Misschien herken je de tegeltjes 😉. Het is alweer bijna 3 jaar geleden dat we onze keuken verbouwden ⚒.

Heb jij ook nog keuken verbouwplannen? Lees dan even de blog die ik vandaag online zette, daar vind je wat handige tips 🙌!
▪︎⚒▪︎
Dit hoekje, dat blijft favoriet 😍🖤. Een ander favoriet hoekje zie je als je naar rechts swiped. Geen hoekje bij ons in huis, maar in het huis van Kim van @house_of_pancakes . Zo mooi 🖤. De toffe wandkast is een DIY, die je nu terug kunt vinden op mijn blog (zie link in mijn bio). 

Heb jij ook iets waar je een gastblog over wilt schrijven? Dat kan! Stuur gerust een berichtje 😊

🚩 Wil je de kast in de blog bewaren en opslaan? Via de blog kun je ze nu makkelijk pinnen op je pinterest bord, via de button op de foto's 😀
▪︎💐🌸▪︎
De bloemen staan hier weer op tafel 😍. Deze mooie bos kreeg ik van Douwe en de kinderen voor mijn verjaardag 😊. 
Ik ga me snel klaar maken om een dag te werken 🙋‍♀️ fijne dag!

Dit artikel bevat affiliate links, die helpen om mijn blog te laten bestaan. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar ik klein % over. Kost jou niks, helpt mij mijn blog te laten bestaan.