Ben jij van plan om jouw interieur een frisse look te geven? Of verander je graag elk jaar jouw interieur? Lees dan eerst dit blog. Dit blog vertelt je namelijk precies welke trendkleuren we meer gaan zien in het interieur.

trendkleuren interieur 2021

Trendkleuren interieur

De eerste trendkleur die we steeds meer gaan zien is een donkere kleur op de wanden. Dit is een trend die goed samengaat met een scandinavisch industrieel interieur.

trendkleuren interieur
Ikea

Een donkere kleur op de wanden geeft een gezellige en knusse indruk. Toch zijn veel mensen huiverig om een donkere kleur te gebruiken in huis. We zien nu dat meer binnenhuisarchitecten het aandurven om een donkere kleur te gebruiken. Een diepe blauwtint op de wanden geeft een warm gevoel in huis.

Donkere kleuren worden tegenwoordig ook weer op kozijnen toegepast. Lees meer over hoe je gordijnen bij zwarte kozijnen uitkiest.

Nog een bijkomend voordeel van een donkere kleur op de wand is dat het de oneffenheden camoufleert. Heeft jouw muur een paar onregelmatigheden, dan zal dit met een lichte kleur erg opvallen omdat het een schaduw laat zien. Met een donkere kleur is dit niet het geval en zo lijkt de wand toch helemaal egaal.

gallery wall
Roomed

Donkere kleuren maken jouw interieur uniek. Ben je toch nog bang dat jouw kamer te donker zal worden? Lees dan snel door naar de volgende trendkleur voor interieur.

Ben je ook benieuwd naar de interieur trendkleuren van 2021, lees dan dit blog interieur kleuren 2021.

De tweede trendkleur die we steeds meer gaan zien is een streep op de wand.

Een streep of lambrisering op de wand? Ja. Een streep op de wand is namelijk een echte eyecatcher. Je kunt met strepen op de wanden jouw fantasie de vrije loop laten gaan. Toch zien we vaak dat er bij een streep op de wand wordt gekozen voor een enkele streep in een lichte kleur, zoals je hieronder kan zien. In de blog over kleurvlakken woonkamer vind je nog veel meer inspiratie en creatieve ideeën voor het verven van kleurvlakken in je huis! Het is namelijk een budgetvriendelijke manier om een statement te maken!

trendkleuren interieur
Dekker

Ook kun je goed een donkere streep op de wand maken. Zo heb je toch een donkere kleur gebruikt zonder dat jouw kamer te donker wordt.

lambrisering verven
living tomorrow

De laatste trendkleur die we steeds meer gaan zien in een interieur is: Goud

Goud wordt vaak gebruikt in combinatie met een donkere kleur als zwart. De kleur goud geeft een luxe indruk en heeft een chique uitstraling.

We zien dat goud vaak terugkomt in de decoraties en niet op de wanden en grote meubels. Goud kleurige decoraties trekken snel de aandacht. Gebruik dus niet teveel goud, dit maakt het namelijk te druk.

Deze kleuren zijn perfect te combineren met hout. Lees deze blog over een houten vloer, en de dingen die je moet weten bij een houten vloer!

trendkleuren interieur
luxaflex

Dat waren onze drie trendkleuren voor in je interieur. Welke kleur ga jij gebruiken in jouw interieur?

Dit blog is geschreven door Jeroen van Gessel, de eigenaar van postermerk “osare” (osare-art.com.)