Graag geef ik je wat tips om een moestuin / tuin hoekje te maken en tuin spullen mooi te decoreren! Je kunt de je tuin spullen natuurlijk in een hoekje in de kast zetten, maar je kunt ze ook een mooi plekje geven. Wij hebben helaas geen overkapping, anders kun je ze zélfs nog buiten een mooi plekje geven en daar laten staan! De spulletjes passen goed bij het (moes)tuin thema: ze zijn biologisch en duurzaam! De spulletjes die ik gebruikte, kun je terugvinden in de webshop van Christina van ikenstoer.

moestuin planner
Achterzijde moestuinplanner

Moestuin planner invulboek

De moestuinplanner is superhandig voor als je een moestuin wilt beginnen, of er een beetje orde in wilt. Wij gaan een moestuintje aanleggen, dit boekje is dan superhandig. Ik houd enorm van planten, maar ben niet echt geboren met groene vingers. Ik kan dus wel een geheugensteuntje gebruiken, om te voorkomen dat ik op het verkeerde moment de planten ga lopen kaalsnoeien. Het moestuin invulboek begint met het uitkiezen van de planten. Je kunt hier per plant allerlei informatie noteren. Daarna ga je groepen maken. Er staan in het invulboek 6 groepen beschreven. Je omschrijft per groep welke planten er komen te staan. Hierna ga je een indeling maken. Je tekent je tuin, en vult in (of tekent) waar je welke plant wilt hebben. Hierna ga je aan de slag! Je maakt per maand een maandoverzicht, en er staat een to-do lijstje voor je klaar. Er is genoeg invulruimte om hem aan te vullen. Als laatste, als het seizoen voorbij is, is er nog ruimte om te evalueren: hoe was je oogst, en wat zou je volgend jaar anders doen? Dit kun je weer per plant noteren!
Ok, dit toffe invulboek heb ik. Nu de rest, om er een leuk hoekje van te maken!

styling tips tuin

Craftbag

Op de foto zie je ook twee craftbags. Deze zijn van heel stevig papier. Ideaal voor je tuinschepjes, bollen, zaden of andere spulletjes die je gebruikt in de tuin. Craftbags zijn ook superleuk om in huis te gebruiken, bijvoorbeeld in de keuken, of voor het opruimen van kinderspeelgoed.

Kralenketting met botanisch kaartje

Om het af te maken hing ik een kralenketting met blanke kralen, en een bijpassend botanisch kaartje aan de craftbag. Supersimpel, kan iedereen. Je moet alleen even de spulletjes bij elkaar zoeken en bedenken. Het woonkaartje is van handgeschept papier, dit geeft een leuk effect.

styling tips tuin

Paperbag

Als laatst gebruikte ik een paperbag met een plantje erin. Ik koos voor een zwarte paperbag, zodat de kleur mooi afsteekt bij de andere spulletjes, maar er zijn ook zandkleur paperbags. De zakjes zijn gemaakt van papiervezel. Aan de binnenkant van de paperbag zit een plastic laagje. Je kunt je plant dus rechtsstreeks in de paperbag planten. Om in het thema te blijven, koos ik voor een basilicum plantje. Hier koken wij graag mee!

styling tips tuin

En, zie je het mooie kaartje met die monstera? Ik blijf het een prachtige plant vinden, en heb er ook één. Onlangs schreef ik een blog met mijn supertip om je monstera te verzorgen! En heb je ook mijn blog al gelezen waarin ik een DIY met papieren zakjes laat zien, om je tulpen, bloemen andere plantjes in te decoreren??