Yes, we krijgen een interne verhuizing. Voor Julian (4 jaar) maken we een nieuwe kamer op zolder. Boaz gaat dan naar Julian zijn kamer. Heel leuk, dat betekent dus dat ik inspiratie mag gaan opdoen voor een nieuwe kamer! Hiervoor maakte ik dit moodboard voor onze nieuwe kinderkamer. We moeten eerst nog een aantal klussen op zolder doen (oa. een dakraam plaatsen), maar alvast een moodboard voor deze slaapkamer maken, is natuurlijk nooit verkeerd! Ik zal later een blog over het eindresultaat plaatsen, in tussentijd kun je het volgen via mijn instagram @bijheleen, daar geef ik regelmatig een kijkje achter de schermen.

Moodboard kinderkamer

Het moodboard samengevat? Dat is: dino, nordic, natuurlijke materialen, stoer, speels, warm.

De kinderkamer

Het model van de kamer: onze zolder heeft een puntdak, aan 1 zijde komt een dakraam. Aan 2 zijdes zitten knieschotten. Ik heb dus 2 ‘halve’ muren waar ik iets mee kan doen, en 2 muren die in een punt lopen (in 1 daarvan zit de deur).

Dino kamer

Omdat Julian helemaal weg is van dino’s, zie je die ook in mijn moodboard staan. Ze zullen op verschillende manieren terugkomen in z’n kamer!

Geometrische dino
Geometrische dino

Decoratie kinderkamer

Geometrische dino

De houten, geometrische dino die je groot bovenin mijn moodboard ziet staan (en ook hierboven), is van Annouks, en krijgt een héél mooi plekje! Ik vind hem echt helemaal te gek, hij past perfect bij de kleuren en materialen die in de kamer zullen komen. Ook vind ik het mooi staan bij de nordic vormen van het behang behang. Zelf vind ik het erg mooi om nordic te combineren met hout, dat maakt het geheel wat minder kil en strak.

Dino voor DIY dino lamp
Dino voor DIY dino lamp

Dino lamp

De dino die je rechts onderin het moodboard ziet (en hierboven), heb ik gebruikt om een DIY dino lamp van te maken! Wat is hij leuk hé? De lamp is bijna af, binnenkort laat ik hem zien!

Je zag al meerdere dino’s voorbij komen, maar er zit nog een hele toffe DIY in de planning! Met maar 2 dino’s is het natuurlijk geen echte dinokamer. Als het wordt zoals in mijn hoofd, is dat té leuk! Voor deze DIY gebruik ik de geometrische dino die je hierboven al zag! Later meer hierover, de kamer moet eerst verder af zijn. Houdt mijn insta of blog vooral in de gaten! Hint: iets met verf!

Nordic behang moodboard
Nordic behang

Nordic behang kinderkamer

Voor de lage wand aan de linkerkant van de kamer (onder het dakraam) koos ik bovenstaand behang met de zwarte driehoekjes die je in mijn moodboard ziet staan. Dit behang zit er al op! Nordic stijl vind ik zelf prachtig, maar heeft als nadeel dat het heel ‘koud en kil’ kan lijken. Door het te combineren met natuurlijke materialen en een warme tegenkleur, hoop ik toch een warme sfeer neer te zetten!

Lockerkasten kinderkamer

Beide kinderen hebben een stoere lockerkast in hun slaapkamer staan! Op de onderstaande foto zie je beide kasten naast elkaar. Beiden hebben ze dus één zo’n kast. Voor nu is dat voldoende kastruimte. In de kast ligt alleen kleding. Beddengoed ligt elders.

Lockerkast moodboard kinderkamer
Lockerkast

Kleuren kinderkamer

De kleuren die ik voor deze kinderkamer koos, zijn dus zwart / wit. Dit zit natuurlijk in het behang. De drie andere wanden worden een legergroene kleur. Je ziet deze kleur in het moodboard links naast de dino. Verder komt de grijze lockerkast die nu op Julian zijn kamer staat ook weer op zijn nieuwe kamer.

Moodboard kinderkamer
Moodboard kinder dinokamer

Bed van steigerhout

Het plaatje links onder is van het steigerhouten bed van Julian. Hij is nu 4. We kozen ervoor gelijk een éénpersoons bed voor hem te kopen. Dan hebben we daar voorlopig geen omkijken meer naar. Het steigerhout geeft een stoere look en matcht erg mooi bij de stoere lockerkast. De lades onder het bed zijn superhandig. Daarin ligt beddengoed, zwemspullen en zijn logeertas. Je kunt het steigerhouten bed met lade hier zien & shoppen!

Benieuwd naar hoe deze dinokamer uiteindelijk is geworden? Echt ontzettend tof! Uiteindelijk is er nog het één en ander aangepast. Niet alles van het moodboard zie je terug. Kijk op DINOKAMER!

Meer plaatjes van ons huis vind je op instagram:

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijg ik daar een klein % over. Kost jou niks, helpt mij mijn blog in stand te houden!