Lees hier mijn supertip om je monstera te verzorgen! Je hebt vast meegekregen dat de monstera op het moment een hippe plant is. Hij wordt ook wel de gatenplant genoemd. Sowieso is ‘groen’ in huis een leuke trend, grote planten zijn helemaal hip! Ik doe dus mee met mijn monstera. Maar hoe kun je hem nu het best verzorgen?

Monstera verzorgen
Monstera

Verzorgen van de monstera

Over het verzorgen van de monstera (sowieso van planten) is natuurlijk heel veel informatie te vinden op het web. Die zal ik ook niet delen, dat kun je zelf prima opzoeken. Wat ik wel wil delen, is mijn supertip! Sinds 2 maanden verzorg ik mijn monstera anders, en kijk eens: er lijken 10 nieuwe scheuten aan te komen. Voor een plant met 7,5 blad is dat natuurlijk erg veel!

Nieuwe scheuten gatenplant
Tel jij ook 10 nieuwe scheuten?

Gatenplant verzorging

Onlangs las ik dat koffie goed is voor planten. Maar, hoe zonde is dat: dat kopje koffie wat ik zelf zo graag drink, aan mijn planten geven?!
Ineens dacht ik: mijn bonenmachine spoelt zich regelmatig. Het water wat daaruit komt gaat (ging!) altijd weg, maar bevat natuurlijk ook koffie in een hele lage concentratie. Water moeten ze toch hebben, koffie schijnt goed te zijn; waarom geef ik dit water niet?!

Sinds ongeveer 2 maanden geef ik dus het ‘afvalwater’ van de koffiemachine aan mijn planten. Ze krijgen dus vaak een klein beetje water, ik geef ze dit niet op vaste momenten. Tot nu toe lijken alle planten het er goed op te doen, óók mijn gatenplant!

Monstera verzorgen supertip

Monstera stekken

De monstera is makkelijk heel makkelijk te stekken. Van de plant die ik 2 jaar geleden kreeg, zijn denk ik al zeker 10 nieuwe planten gemaakt. Als hij straks weer vol blad zit, kan ik hem weer verder stekken en uitdelen! Ik heb alleen iets te fanatiek gestekt, hij moet nu eerst weer wat bijkomen..

Monstera snoeien

Moet je de monstera snoeien? Goeie vraag! Je leest het hier!