Voor wie mij volgt op instagram @bijheleen; je hebt het groene kleurvlak op de muur in onze woonkamer vast niet gemist. Een tijdje geleden schilderde ik hem, en ik heb hem al een paar keer gedeeld. Wat kreeg ik er al leuke reacties op!

Kleurvlak muur, histor damp, DIY lamp

Inspiratie kleurvlak muur

Al een tijdje was ik aan het nadenken over dit stukje muur. Er zat een gat in de muur, dat was gevuld. Er móest dus iets mee gebeuren om dit weer weg te werken en netjes te krijgen. Het heeft een paar maanden geduurd voor ik er eindelijk uit was, wát er dan moest komen. Ik had weinig zin om 2 muren te sausen of te behangen. Ik had de voorkeur voor een oplossing die weinig tijd en gedoe zou kosten. Maar, graag ook iets wat niet al te voor de hand liggend was. Ik vind het nou eenmaal leuk om dingen in huis te hebben die ik niet overal zie. Gewoon wat decoratie ophangen viel dus ook af, en vond ik ook niet zo mooi zo op het randje.

Woonkamer inspiratie

Al een tijdje had ik het idee een kleurvlak te maken in de woonkamer of eethoek. Maar waar, en wat voor kleur? Ineens dacht ik; natuurlijk, dat kan daar ook gewoon, over dat opgevulde gat! En hoe leuk zou het zijn, als hij dan doorloopt om het hoekje van de muur! Dat had ik nog nooit eerder gezien, dus dat is extra leuk! Ik koos de groene kleur die op een andere muur in de woonkamer zit. Er stond nog een restje op zolder, dat kon ik gebruiken.

Vanaf de andere kant zie je dus een klein stuk van het kleurvlak de hoek om komen. Leuk dat de groene kleur uit de woonkamer zo terugkomt, en we hem ook vanaf de eethoek kunnen zien.

kleurvlak muur

Kleurvlak muur maken

Voor het tekenen van het vlak gebruikte ik een waterpas en een potlood. Ik heb het vlak een paar keer aangepast. Toen ik tevreden was heb ik vlak naast de potloodlijnen een schilderstape geplakt en ben ik begonnen met sausen. Na het sausen verwijderde ik de schilderstape direct, en tadaa… Binnen een uur was alles klaar en weer opgeruimd. Ik ben tevreden!

droogbloemen

Supermakkelijk, weinig gesmeer en vooral: iets wat ik nog nooit eerder had gezien! Heb jij ook unieke hoekjes in huis?

lente poster, free printable van Casa crea handmade

Zie je die toffe lente poster? Dit is een free printable! Je kunt hem downloaden bij Casa Crea handmade. De moeite waard om sowieso even te kijken, er zijn nog veel meer leuke dingen in haar webshop te vinden! Ook zette ik in een blog de leukste free printables voor je op een rijtje.

Meer groen in huis

Groen is een fijne kleur om in huis te hebben, en ook een fijne kleur om mee te combineren met andere kleuren. Wij hebben veel groen. In de kinderkamers, woonkamer. In de toilet en keuken zie je het in de zelliges tegels terug. Onlangs gaven we onze hal een make over, daar schilderde ik een groene nis. Combineren met groen kan dus goed, je kunt veel kanten op!

Woonkamer inspiratie

Of onze woonkamer nu klaar is? Nee, dat is hij nog niet. De bank komt nog uit ons vorige huis, maar is voor dit huis eigenlijk niet de goede kleur en maat. Verder staat het op mijn lijstje om de televisie op een creatieve manier te verwerken in de woonkamer. Voor nu snuffel ik even verder op de site van meubella om alvast wat woonkamer inspiratie op te doen!