Mijn állereerste blog schreef ik over het kleurvlak op de muur in onze woonkamer . Je kunt er lezen hoe ik ertoe kwam om juist dat stuk te schilderen. Kleurvlakken zien we steeds meer terug, en hoe leuk is het om ze te zien in verschillende huizen en stijlen, en hierdoor geïnspireerd te worden? Het leuke van kleurvlakken is dat het een budget manier is om een mooi statement te maken in je kamer en je het vrijwel in elke woonstijl kunt toepassen.

Verzamelblog

Op mijn instagram deed ik een oproepje wie er kleurvlakken heeft in huis, en wie hiermee een plekje zou willen hebben in de blogs over kleurvlakken op de muur. Ik besloot meerdere blogs te schrijven, iets met structuur. In deze blog kun je foto’s vinden voor kleurvlak op de muur in de hal / woonkamer. Onderaan de blog vind je een linkje met inspiratie voor kleurvlakken voor kinderkamers en slaapkamers.

Kleurvlak muur woonkamer – speelhoekje

Wauw, dit roze vlak bij het speelhoekje van Kim van @house_of_pancakes. Ik vind het prachtig. Ik hou van roze, maar heb het zelf niet veel meer in huis. Alsnog blijft het wel mijn lievelings. Hoe mooi is dit! Goede match ook met het schattige roze stoeltje in het speelhoekje.

kleurvlak muur woonkamer
kleurvlak muur woonkamer, speelhoekje

Kleurvlak woonkamer cirkel

Ook in de televisiehoek zijn kleurvlakken goed te combineren. Bij Ineke van @hib_wonen zie je een paar zwart geschilderde muurcirkels. Mooie combi met de zwarte ronde salontafel! Leuk om vormen zo terug te laten komen!

ronde cirkel muur woonkamer
muurcirkel woonkamer
muurcirkel woonkamer

Kleurvlak muur bij tv

Onderstaande kleurvlakken in de woonkamer / televisiehoek zijn van Kylie van @dr.house_bykylie. Leuk is dit, een heel ander sfeertje dan op de vorige foto’s. maar ook érg mooi. Leuk dat dit kleurvlak meer uit de losse pols is geschilderd, de voorgaande kleurvlakken waren strakke lijnen. Zo kun je wat afwisselen in het schilderen met kleurvlakken!

kleurvlak muur woonkamer
kleurvlak muur woonkamer

Kleurvlak hal

Dit is ook in het huis van Kylie, maar dan in de hal. Hier heeft ze twee kleurvlakken gecombineerd! Hele mooie combi met de muurdecoratie die er hangt! En natuurlijk een mooie binnenkomst in je hal.

kleurvlak muur hal inspiratie

Kleurvlak met behangpanelen

Weer een heel ander stijltje, hier zie je een plaatje uit het kleurrijke huis van Sanne van @magic.4.home. Zij gebruikte een paar behangpanelen van de Kwantum om een kleurvlak te maken in haar woonkamer.

Behang paneel muur

Kleurvlakken combineren

Hieronder zien we wat foto’s van Kim van @kims.interior.blog. Zij combineert verschillende kleurvlakken met elkaar, en laat de kleuren uit de vlakken terugkomen in verschillende accessoires.

Kleurvlakken woonkamer
woonkamer inspiratie

Hieronder zien we een doorkijkje naar de woonkamer van Kim. Ook hier een kleurvlak in de vorm van een lambrisering!

woonkamer inspiratie

En kijk, nóg een lambrisering bij Kim met daartussen een smalle, okergele lijn geverfd. Zie je de kleuren die je op alle foto’s terug ziet? Goede match zeg ik!

lambrisering

Als laatst ons eigen huis! In ons eigen huis vind je de volgende kleurvlakken op de beneden verdieping: het groene kleurvlak in de woonkamer. Ik schreef al eerder een blog waarin je hier meer over kunt lezen. Andere dingen die je op de foto ziet, kun je ook terug vinden in mijn blog (de DIY droogbloemen krans en de DIY fotoplank).

Kleurvlak muur woonkamer

In onze hal vind je ook een kleurvlak. Hier schilderde ik een nis. Meer over onze hal kun je lezen in de blog over onze hal make-over.

Kleurvlak muur hal

Hoe leuk, om alle kleurvlak-inspiratie in één blog te zien! Ik vond het een mooi overzicht, en hoop dat jij dat ook vond, en er je inspiratie uit kon halen. Wil je ook een tof kleurvlak in huis maar heb je niet echt een tof idee óf zie je het niet zitten dit uit te voeren? Woon je in de buurt van Assen, Ommen of Zwolle? Stuur gerust een berichtje, wie weet kan ik je helpen en kunnen we samen iets heel moois neerzetten!

Heb je een mooi plaatje gezien wat je wilt bewaren? Je kunt de foto’s heel makkelijk pinnen op je pinterest bord!

Heb jij ook een kleurvlak in huis, en vind je het leuk hiermee ook een plekje te krijgen in deze blog? Stuur me gerust een berichtje!

Blogtip: