Hóe mooi is het om kleurvlakken toe te passen in slaapkamers en kinderkamers! Juist omdat ze net wat extra’s en speelsers mogen hebben. Wij hebben verschillende kleurvlakken in de kinderkamers. Je kunt ze onderaan de blog vinden.

Maar eerst.. Komen de kleurvlakken voorbij van slaapkamers van andere huizen en stijlen, die ik opgestuurd kreeg nadat ik via mijn instagram een oproepje deed wie er met foto’s mee wilde doen in deze blog. Neem snel een kijkje!

Kleurvlakken: een budget muur decoratie

Kleurvlakken zijn een budget manier om je muur net even wat extra’s te geven! Kost weinig, als je een restje verf hebt liggen in een passende kleur, kun je al aan de slag. Zoals je in de voorbeelden hieronder ziet, hoef je geen groot vlak aan te brengen om een mooi detail te maken. Ik geef je graag wat DIY inspiratie hiervoor!

Kleurvlak muur slaapkamer

Muurcirkel verven

We beginnen met de gekleurde cirkel in de slaapkamer van Sanne, van @magic.4.home. Als je van kleur houdt, een aanrader. Zo gekleurd als deze foto is, zo gekleurd is haar huis!

Kleurvlak muur slaapkamer

Hoge lambrisering

Hieronder een kijkje in het huis van Kylie van dr.house_by_kylie. Een uit de pols geschilderd kleurvlak, maar dit keer als een soort lambrisering. Dat speelse effect, hoe leuk is dat! Leuk dat hij doorloopt tot het raam, de hoek om!

Kleurvlak muur slaapkamer
Kleurvlak muur

Het kleurvlak wat je hieronder ziet is van Eline van het @hetkosterhuisje. Heel leuk om met zo’n subtiel kleurvlak accessoires net mooi uit te lichten. De bergen die je onderaan deze blog op de kinderkamer ziet, zijn ook bij Eline thuis.

gouden kleurvlak

Kleurvlak muur kinderkamer

Hoe leuk zijn kleurvlakken op de muur in de kinderkamer! Juist omdat het daar wel wat speelser mag, geeft het leuke effecten! Kijk je mee?

Kinderkamer inspiratie

‘Bergen’ schilderen

Wauw, echt prachtig! Dit is de kamer van de dochter van Kim, van @house_of_pancakes. Deze strak geschilderde lijnen en mooie kleuren bij elkaar: ik ben fan! De lijnen schilder je zo mooi strak door frogtape te gebruiken. De meubeltjes op deze mooie kamer komen van de Prenatal.

Kleurvlak kinderkamer

Jessica van @maakhetzelfjes schilderde met grijze schoolbordenverf en frogtape deze mooie bergen op de babykamer van haar dochter Julia.

kinderkamer inspiratie

Huisje schilderen

Op de grote-meisjes-kamer van haar dochter schilderde Jessica dit huisje. En zeg zelf: dat is toch echt prachtig in combinatie met dat behang? Die kleuren, ik hou ervan!

meisjeskamer inspiratie

Bergen schilderen

Nog een variant met bergen, dit keer bij Eline van @hetkosterhuisje. Dit vind ik ook echt prachtig! En die kleuren. Erg mooi. Heel leuk ook te combineren met rotan of gouden items. Een leuk detail is de regenboog in dezelfde kleuren die ze op het plafond schilderde! Het mooie dekbedovertrek vind je hier, is in verschillende kleuren te krijgen, en nu in de aanbieding.

kleurvlak kinderkamer

Kleurvlak over plafond

Tot slot onze eigen kinderkamers! Deze plaatjes heb je al eens voorbij kunnen zien komen op mijn blog. Dit kleurvlak hieronder maakte ik op Julian zijn kamer, door een deel van het plafond en de muren aan de zijkant mee te schilderen. Meer over deze kamer vind je in de dinokamer blog. De toffe houten kinder sjoelbak die je ziet staan is van Znoet, ik schreef al eerder een blog over Znoet houten speelgoed, waarin je ook een kortingscode vindt. Kadotip voor de feestdagen!

dinokamer

Hieronder zie je een foto van de dripwall die ik maakte op de babykamer voor Boaz. Hij krijgt binnenkort een nieuwe kamer. Een junglekamer. Met kleurvlakken ;-). Ik schreef al eerder een blog over het maken van een dripwall. Hier vind je meer foto’s, en een stappenplan voor als je ook een dripwall wilt maken.

Dripwall

dripwall kinderkamer

De kleurvlakken die ik schilderde in Boaz zijn nieuwe junglekamer kan ik nog niet in z’n geheel laten zien. Het is nog niet helemaal klaar, zoals je onder andere ziet aan de cheetah die nog moet worden opgehangen. Hieronder zie je dus vast een voorproefje! De stoere houten cheetah is van hout-kado.nl, waar je de mooiste geometrische dieren en vormen vind voor aan je muur. Kleurvlakken vind ik persoonlijk erg mooi te combineren met deze decoratie, zo blijf je je kleurvlak zien en kun je je muur nóg iets extra’s geven!

Kleurvlak muur junglekamer

Heb jij een mooi plaatje gezien wat je wilt bewaren? Je kunt de afbeeldingen heel makkelijk op pinterest bewaren door op het icoontje op de foto te klikken 😀

Heb jij ook een kleurvlak in je slaapkamer of kinderkamer, en vind je het leuk hiermee een plekje te krijgen in deze blog? Stuur gerust een berichtje, er kan nog meer bij!

Blogtip


▪︎💐▪︎
Een sfeerplaatje met de nieuwe lamp met droogbloemen  die ik maakte 💓. Je kunt hem vinden in de DIY blog die ik afgelopen weekend schreef 😊.
De winnaar van de kinderketting konden jullie in mijn stories van gisteravond zien 😊🥳
▪︎🔥 ▪︎
Hebben jullie mijn vorige post met DIY & blog gezien? En die daarvoor? Mijn bereik is bijna weg😭, ben ik de enige die daar last van heeft? 
Ik zet de kaarsjes aan en plof in de bank met een kop koffie 🙌 fijne avond!
▪︎💐▪︎
Een nieuwe, superleuke DIY op mijn blog! Via de link in mijn bio kun je hem bekijken en zelf ook aan de slag gaan met deze droogbloemen DIY 😍
▪︎🌱▪︎
Gisteren is Douwe een dagje in de tuin bezig geweest😊.. swipe even voor de before.. 
Dit klusje lag de hele zomer al te wachten, maar nu is het er eindelijk goed weer voor! 🌱🙌
Wat je hier ziet, is de afscheiding die we gemaakt hebben tussen de twee terassen 🔥🔥
Op het achterste terras staat een loungebank, op de steenschot vlonder een picknicktafel 😊.
Je snapt al; ik hoop stiekem nog op een mooie nazomerdag 😍

Wij zijn ons aan het oriënteren op de uitbouw.. iemand die ervaring heeft met een lichtkoepel of solatube? De eettafel komt in de uitbouw, en ik wil een lamp boven de eettafel 🤔 lichtkoepel in het midden gaat dus niet samen met een lamp boven de tafel 🤔🤔
▪︎🦕▪︎
Nog een paar dagen om mee te doen met de give away om een kinderketting te winnen💞! Scroll even een paar posts terug 😊

Wij zijn bezig de uitbouw beneden en ook boven  te plannen en uit te denken.. Iemand tips voor het bestellen van een groot kozijn met ramen en openslaande deuren erin? We wonen in Drenthe 😊
▪︎🌱▪︎
Een deel van onze buffetkast 🥰 ideaal zo'n ding met veel opbergruimte 🙌. 
Fijn weekend! Gaan jullie nog wat doen? Ik hoop dat het mooi weer wordt, wij hopen nog in onze achtertuin bezig te kunnen. 
Én er is iets su-per-moois onderweg voor onze achtertuin 😍🖤 nog ff geduld!🙌