Heerlijk, een lekker bakje koffie is niet alleen ’s ochtends een must! Ik houd van koffie, en vooral van lekkere koffie. Toen we een nieuwe keuken plaatsten, gingen we op zoek naar een nieuwe koffiemachine. In de keuken kozen we voor een robuust fornuis en een aantal echte eyecatchers in onze keuken: het prachtige fornuis (lees de blog voor budget tip!) en een stoer betonnen aanrechtblad. Om het af te maken hoort daar natuurlijk een mooie koffiemachine bij. We hadden een senseo, dus het werd tijd voor iets beters. Wij kozen voor de Jura. Lees hier ervaringen over de Jura koffiemachine!

Jura D4 ervaringen

Geen senseo meer voor ons, maar wat dan wel? Hoe willen we onze koffie drinken? Wat voor opties moet het apparaat hebben? Willen we filterkoffie, een bonenmachine? Uiteindelijk kozen we voor een bonen machine. Waarom? Gemak! 1 druk op de knop, en je kopje koffie wordt gezet. De koffie is altijd goed. Altijd fijn om te weten wat anderen van een product vinden, dus ik schrijf een review over deze Jura koffiemachine die wij bestelden.

Jura D4 koffiemachine

Zoveel merken, zoveel prijzen. Dit geld voor alles, en ook voor koffiemachines. Je zou denken: een koffiemachine is een koffiemachine. Dat is niet helemaal zo. Er zit verschil in de manier waarop de bonen gemalen worden. De goedkopere koffiemachines schijnen dit toch echt anders te doen. Na research kozen wij uiteindelijk voor de Jura D4 koffie machine. Niet de goedkoopste, maar wij houden nu eenmaal van kwaliteit en een mooi design. En dat heeft Jura! Daar betaal ik dan graag wat extra’s voor. De Jura is de koffiemachine onder de koffiemachines en geeft je keuken een chique uitstraling.

Jura D4 ervaringen
De Jura D4

Jura koffiemachine

Mijn ervaring met de Jura koffiemachine

Wij zijn positief over deze koffiemachine! Of eigenlijk ik, want Douwe drinkt geen koffie. Nog elke dag ben ik er blij mee, als ik koffie drink.

Of ik deze koffiemachine aanraad? Ja, zeker! Wij hebben hem nu bijna een jaar, en zijn erg tevreden. We hebben al verschillende soorten koffiebonen geprobeerd, maar tot nu toe heb ik maar 1 bonen soort / merk gehad wat ik echt niet zo lekker vond.

Review Jura D4

De machine is eenvoudig te onderhouden. Heel fijn, want we hebben genoeg te doen. Ik heb alleen ervaring met deze koffiemachine, maar het schijnt dat deze machine onderhoudsvriendelijk is. Er kunnen 200 gram bonen in de machine.

Je kunt met 1 druk op de knop instellen of je 1 of 2 kopjes koffie wilt stellen. Hij houdt de instelling die je gebruikt. Hier staat hij vrijwel altijd op 1.

Onderhoud Jura koffiemachine

De koffiemachine reinigt zichzelf voor- en na het koffiedrinken. Je kunt zelf een tijdlimiet instellen, waarin hij zichzelf uitschakelt en dus spoelt. Wij hebben dit op 2 uur staan. Als we een 2e of 3e kopje koffie drinken, is dat binnen die termijn. Op de machine zit een automatische ontkalker. De Jura D4 is erg makkelijk in onderhoud! Dit vind je in dit Jura onderhoudspakket.

Bij deze machine zit geen melk optie. Ik heb daar bewust voor gekozen. Dit drink ik te weinig, voor mij is het daarom vooral iets wat extra tijd en werk kost. Ik drink mijn koffie altijd over het algemeen zwart, en een enkele keer maakt Douwe voor mij de állerlekkerste cappuccino met de Bialetti percelator. Warme, opgeklopte melk erop en je hebt een koffie waar zelfs de Jura niet tegenop kan.

Jura D4

Je kunt de koffiemachine instellen op sterkte. Hier heb ik in het begin wat mee gepuzzeld. Nu blijft hij altijd staan zoals ik hem toen heb ingesteld.

Ook heel fijn: de koffiemachine heeft een mooi design. Staat prachtig in je keuken!

De Jura koffiemachine is niet de goedkoopste. Echter goede koffie is belangrijk.. En eerlijk? Ik proef wel echt het verschil met goedkopere koffiemachines. Nooit spijt gehad van deze aankoop tot nu toe. Ik ben dus blij met mijn Jura! Voor mij dus écht goede ervaringen met deze Jura D4 koffiemachine.

Jura koffiemachine online kopen

Je kunt de jura koffiemachine prima online kopen. Dat is heel fijn, scheelt je de tijd om door de stad te lopen sjouwen met een koffiemachine. Én zeker nu in de corona periode hoef je dan niet onnodig je deur uit. De Jura D4 is standvastig in prijs, de prijs is overal bijna hetzelfde.

Je kunt de Jura koffiemachine heel makkelijk online bestellen. Geen gesleep en gesjouw!

Coolblue heeft hier de Jura d4 koffiemachine. Daar kun je er zelfs gelijk een onderhoudspakket en koffie bij kopen. Handig om die vast in huis te hebben! Zo af en toe moet de machine gereinigd worden met een tablet. De koffiemachine bij coolblue is wel regelmatig uitverkocht. Snel checken dus of hij er nog is! Wie wil deze prachtige machine nou níet in zijn keuken hebben staan?!

Misschien is het je al opgevallen: deze gewilde Jura machine is regelmatig uitverkocht. De Jura is nu nog hier te bestellen voor een goede prijs! Wil jij jezelf een mooi cadeau geven voor de feestdagen? Twijfel niet te lang, anders heb je kans dat je achter het net vist.

jura D4 ervaringen, review, inductie fornuis kopen

Jura koffiemachine met melkopschuimer

Misschien zoek jij juist wél een koffiemachine met melkopschuimer. Dan is deze Jura een perfecte machine. Ongeveer zelfde prijsklasse, maar dan met melkopschuimer. Andere Jura machines zijn over het algemeen duurder, en wellicht meer geschikt voor kantoorgebruik.

Welke koffiebonen

Maar dan nu, welke koffiebonen doe je in de koffiemachine? Ik heb meestal deze koffiebonen. Ik heb verschillende geprobeerd, maar heb voorkeur voor deze. Goed betaalbaar, en erg lekker. Ik bestel meestal meerdere verpakkingen tegelijk. Geen verzendkosten, en het wordt thuis bezorgd. Geen gesleep met koffiebonen. Ik houd van gemak als het even kan. Dat kon je in eerdere blogs misschien al lezen. Dat is de reden dat wij bij voorkeur artikelen online bestellen. In de corona periode is dat alleen maar meer geworden. Dat is bijvoorbeeld ook de reden dat we een robotstofzuiger bestelden.

Juist in deze periode van veel thuis zijn (thuis werken, minder sociale verplichtingen, veel activiteiten buitenshuis die gecanceld worden) is het fijn om het thuis comfortabel te hebben. En wat gaat er dan boven een goede kop koffie?

Zoek je nog een leuk cadeautje voor de feestdagen voor een échte koffieliefhebber, maar is de Jura net wat boven budget? Dan is deze koffie percolator een must have! Leuk prijsje, en verzekerd van heerlijke koffie.

Je hebt deze blog vast niet zomaar gelezen, wellicht wil je ook graag de Jura koffiemachine in je keuken hebben staan. Wacht vooral niet te lang, ze zijn regelmatig uitverkocht! Via bovenstaande links kun je jou koffiemachine bestellen. Ik ben benieuwd of ik je enthousiast heb kunnen maken om ook voor deze koffiemachine te gaan?!


Meer plaatjes van ons huis?:

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze link iets besteld, krijg ik daar een klein % over. Kost jou niks, maar helpt wel om mijn blog te laten bestaan! Dus dank daarvoor!