Een tijdje geleden toverde ik het kinderkapstokje in onze hal om tot DIY jungle kapstok! Superleuk, en vooral: supersimpel en snel! Iedereen kan dit en je hebt er weinig gesmeer van. Lees hoe je je eigen jungle kapstok maakt! Ook natuurlijk erg leuk om hiermee een kapstokje voor op de kinderkamer te maken! Misschien heb je hem op mijn instagram al gezien, ik maakte hem een tijdje geleden al.

Kapstok maken

Het kinderkapstokje in de hal was eigenlijk een doodgewoon kapstokje. Dit kapstokje maakte ik zelf van een houten plank met zwarte kapstok haakjes. Ik wilde er altijd nog iets leuks mee doen, maar wist niet zo goed wat. Ineens kreeg ik het idee!

Jungle kapstok zelf maken

Jungle kapstok

Kijk eens hoe leuk, ineens kreeg ik het idee een jungle kapstok te maken! Ik zag via pinterest al verschillende varianten voorbij komen, ik heb mijn eigen variant gemaakt. Superleuk, én supersimpel. Ik vind het mooi, de kinderen vinden hem leuk. Helemaal goed dus!

Jungle thema kapstok

Jungle DIY

Deze jungle DIY heb je binnen 20 minuten klaar! Secondelijm had ik nog in huis liggen. Ik heb de diertjes gesorteerd. Welke ik voor het kapstokje wilde gebruiken heb ik in de juiste volgorde gelegd. Jungle dieren bij elkaar, een aantal boerderijdieren.. Ik zette alle diertjes en het boompje op de kapstok. Daarna heb ik ze er in groepjes afgehaald en op vast gelijmd met secondelijm.

Jungle kapstok

Jungle kapstok maken

Tadaa, zo snel doe je dat: een jungle kapstok maken. Jungle thema: ik hou ervan! Wil je nóg sneller klaar zijn? Dan kun je natuurlijk een kant en klare kapstok gebruiken. Ik zocht een paar geschikte kapstokjes op:

De kamer van de oudste krijgt het thema dino. Ik schreef eerder al een blog over zijn dinokamer, hierin kun je het moodboard zien voor zijn kamer, en meer! We hopen komende zomer of najaar bezig te kunnen met zijn nieuwe kamer. Houd mijn blog in de gaten, er komen een paar héle leuke DIY’s aan voor de kinderkamer, helemaal passend binnen het thema wat je in de blog kunt lezen. Als je mijn insta hebt gevolgd, heb je hem misschien al voorbij zien komen.

Hal inspiratie

Wil je zien hoe de kapstok hangt naast de grotere variant voor volwassenen? Kijk dan deze blog: inspiratie hal.


Meer inspiratie vind je op mijn instagram:

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via die links iets koopt, krijg ik daar een klein % over. Kost jou niks, maar zorgt er wel voor dat ik jullie kan blijven inspireren!