Een inductie fornuis uitzoeken kan best lastig zijn! Het is best een uitgave. Een inductie kookplaat is een stuk goedkoper dan een heel fornuis. Maar als je zo’n fornuis in je keuken hebt, is dat wel een super eye catcher! Toen wij 2,5 jaar geleden onze keuken gingen verbouwen, kozen we voor een paar eyecatchers in de keuken: het zelfgemaakte betonnen aanrecht blad, een prachtig inductie fornuis, en onze mooie jura koffiemachine (lees deze blog om onze ervaring te lezen).

Inductie fornuis

Het uitzoeken van een fornuis is lastig, want ze zijn er in verschillende merken en dus ook prijsklassen. Lees je mee welke wij uiteindelijk kozen?

Jura koffiemachine ervaring

Inductie fornuis maat

Wij houden van ruimte met koken. Wij kozen een groot fornuis. 90 centimeter is de standaard maat, wij hebben hem net wat breder.

Fornuis met oven

Een inductie fornuis bevat één of meerdere ovens. Je kunt kiezen voor één hele grote oven bijvoorbeeld. Wij hebben 3 ovens (waarvan 1 grill). Het vakje rechts onderin is een ‘lade’. Wij kozen voor meerdere ovens zodat we verschillende gerechten op verschillende temperaturen tegelijk kwijt kunnen. We hebben ze regelmatig tegelijk aanstaan. Ik zou het achteraf niet anders hebben gedaan!

Kookgroep voor fornuis

Om voldoende capaciteit te hebben voor het fornuis, kun je kiezen voor kracht stroom of een speciale kookgroep. Wij hebben het fornuis op krachtstroom aangesloten, zo heeft hij mee power en warmt hij sneller op. Dat is iets om rekening mee te houden. Dat is wellicht ook verstandig wanneer je een quooker kiest.

Hoe kies je nu je fornuis?

Wij hebben eerst gekeken wat we nu precies wilden. Je koopt een mooi fornuis, wat echt de blikvanger van je keuken gaat zijn. Dan is het belangrijk dat het écht precies is wat je wilt. Ik voeg een paar linkjes toe in onderstaande opties, zodat je makkelijk wat prachtige fornuizen kunt vergelijken.

  • Formaat: wij wilden een extra groot fornuis. Dat betekent 100 centimeter in plaats van de standaard 90 centimeter. Ga je ook voor 100 centimeter? Dan wordt je keuze gelijk een stuk minder. Wat kun je kwijt in je keuken? Wij hebben geen enorme keuken, maar kozen toch voor een brede variant.
  • Merk: wil je bijvoorbeeld een bekend merk als SMEG of BORETTI of FALCON, dan betaal je daar behoorlijk wat meer voor. Wij kozen voor een merk die iets minder bekend is, maar wél goed bekend staat en een luxe uitstraling heeft. Wij hebben dit BELLING FARMHOUSE fornuis.
  • Aantal ovens: wil je één grote oven, of meerdere ovens? Wij kozen dus voor meerdere ovens. Daar zijn we erg blij mee.
  • Aantal kookpitten: wij kozen 5 kookpitten. Omdat het fornuis extra breed is, kunnen we er grote pannen ook makkelijk op kwijt. Perfect dus!

Hoe bevalt het fornuis ons?

We hebben het fornuis nu bijna 3 jaar. Tot nu toe hebben we er geen klachten over, en zijn we er nog steeds heel blij mee. We krijgen er veel complimenten over. Hij ziet er nog steeds prachtig uit.

inductie fornuis belling farmhouse

Budget tip!

Wil je ook zó graag zo’n prachtig fornuis in je keuken, maar vind je het best een uitgave? Dan heb ik een budget tip voor je! Het is meestal veel goedkoper om deze zelf te bestellen, in plaats van te kopen via de keukenwinkel. Als je op zoek bent naar een betaalbare maar goede variant op de duurdere merken, dan raadt ik je aan eens hier te kijken: in 1 klik alle opties!

Black Friday Deals

Komende week zijn er weer veel Black Friday Deals. Zeker met een aankoop als een fornuis kan dat een aantrekkelijke korting geven! Wie weet zit er ook zo’n leuke korting op jouw musthave:

Black Friday 2020Black Friday 2020

Meer van ons huis zien kan op instagram!:

🎄🌟
Alvast een klein beetje kerst in huis 🤩🌟 de rest komt na zaterdag 😉
Zo leuk die papieren kersthangers 😍 ik maakte dit ervan 🤩. Heb jij ze ook?
Onze tuin in de wintermodus!❄ Sinds afgelopen weekend staat deze mooie plantenbak in onze achtertuin 💕 de achtertuin wordt steeds mooier, en is hiermee ook bijna klaar! 
Je kunt de plantenbak - en meer over onze achtertuin -  terugvinden in mijn laatste blog 😊
▪︎✔▪︎

Check! Een paar weken geleden kreeg ik deze robotstofzuiger voor mijn verjaardag😊. Ik kreeg er al zoveel vragen over, het lag nog in de planning er een blog over te schrijven. Wilde hem natuurlijk eerst een paar weken proberen om er wat over te kunnen zeggen 😉. Op de valreep gelukt om die voor Black Friday online te hebben🙌. Shoptip!
Benieuwd hoe het ding bevalt? Zie link in mn bio!
▪︎🦖▪︎
Het is hier weer even opgeruimd, voor zolang als het duurt 😉 deze kamer is weer schoon 🙌 gelukkig ruimt Juul het zelf op, zodat ik het kan schoonmaken. Hij is in de veronderstelling dat de stofzuiger zn speelgoed opeet ofzo. Ik geniet er nog maar even van zolang het duurt 🤣.

Fijne avond!
Kerst DIY!

Yes, de eerste kerst DIY is een feit. 🙈 Samen gemaakt met Julian, superleuk om samen te doen🙌! Elke middag als het maar een beetje begint te schemeren, staat t ding alweer aan 😉 Afgelopen week kon je hem al in mn stories zien 😉. 

S W I P E voor een aan-uit filmpje 😉 

Zijn jullie al bezig met kerst dingen? Hier verder nog niet, maar ik had Juul beloofd iets te maken met Die 'witte bolletjes', het lag nu al zo lang in de kast te wachten 😉. Maar voorlopig houd ik het hier even bij. Denk ik. 😅

Voor een paar euro maak je dit 🙌
▪︎keukenblog▪︎

Een sfeerhoekje in de keuken! Misschien herken je de tegeltjes 😉. Het is alweer bijna 3 jaar geleden dat we onze keuken verbouwden ⚒.

Heb jij ook nog keuken verbouwplannen? Lees dan even de blog die ik vandaag online zette, daar vind je wat handige tips 🙌!

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, maar zorgt ervoor dat mijn blog kan blijven bestaan en ik je kan blijven inspireren! Dank daarvoor!