Een inductie fornuis.. Maar welke kies je nu? Budget tips!

Een inductie fornuis uitzoeken kan best lastig zijn! Het is best een uitgave. Een inductie kookplaat is een stuk goedkoper dan een heel fornuis. Maar als je zo’n fornuis in je keuken hebt, is dat wel een super eye catcher! Toen wij 2,5 jaar geleden onze keuken gingen verbouwen, kozen we voor een paar eyecatchers in de keuken: het zelfgemaakte betonnen aanrecht blad, een prachtig inductie fornuis, en onze mooie jura koffiemachine (lees deze blog om onze ervaring te lezen).

Inductie fornuis

Het uitzoeken van een fornuis is lastig, want ze zijn er in verschillende merken en dus ook prijsklassen. Lees je mee welke wij uiteindelijk kozen?

Jura koffiemachine ervaring

Inductie fornuis maat

Wij houden van ruimte met koken. Wij kozen een groot fornuis. 90 centimeter is de standaard maat, wij hebben hem net wat breder.

Fornuis met oven

Een inductie fornuis bevat één of meerdere ovens. Je kunt kiezen voor één hele grote oven bijvoorbeeld. Wij hebben 3 ovens (waarvan 1 grill). Het vakje rechts onderin is een ‘lade’. Wij kozen voor meerdere ovens zodat we verschillende gerechten op verschillende temperaturen tegelijk kwijt kunnen. We hebben ze regelmatig tegelijk aanstaan. Ik zou het achteraf niet anders hebben gedaan!

Kookgroep voor fornuis

Om voldoende capaciteit te hebben voor het fornuis, kun je kiezen voor kracht stroom of een speciale kookgroep. Wij hebben het fornuis op krachtstroom aangesloten, zo heeft hij mee power en warmt hij sneller op. Dat is iets om rekening mee te houden. Dat is wellicht ook verstandig wanneer je een quooker kiest.

Hoe kies je nu je fornuis?

Wij hebben eerst gekeken wat we nu precies wilden. Je koopt een mooi fornuis, wat echt de blikvanger van je keuken gaat zijn. Dan is het belangrijk dat het écht precies is wat je wilt. Ik voeg een paar linkjes toe in onderstaande opties, zodat je makkelijk wat prachtige fornuizen kunt vergelijken.

  • Formaat: wij wilden een extra groot fornuis. Dat betekent 100 centimeter in plaats van de standaard 90 centimeter. Ga je ook voor 100 centimeter? Dan wordt je keuze gelijk een stuk minder. Wat kun je kwijt in je keuken? Wij hebben geen enorme keuken, maar kozen toch voor een brede variant.
  • Merk: wil je bijvoorbeeld een bekend merk als SMEG of BORETTI of FALCON, dan betaal je daar behoorlijk wat meer voor. Wij kozen voor een merk die iets minder bekend is, maar wél goed bekend staat en een luxe uitstraling heeft. Wij hebben dit BELLING FARMHOUSE fornuis.
  • Aantal ovens: wil je één grote oven, of meerdere ovens? Wij kozen dus voor meerdere ovens. Daar zijn we erg blij mee.
  • Aantal kookpitten: wij kozen 5 kookpitten. Omdat het fornuis extra breed is, kunnen we er grote pannen ook makkelijk op kwijt. Perfect dus!

Hoe bevalt het fornuis ons?

We hebben het fornuis nu bijna 3 jaar. Tot nu toe hebben we er geen klachten over, en zijn we er nog steeds heel blij mee. We krijgen er veel complimenten over. Hij ziet er nog steeds prachtig uit.

inductie fornuis belling farmhouse

Budget tip!

Wil je ook zó graag zo’n prachtig fornuis in je keuken, maar vind je het best een uitgave? Dan heb ik een budget tip voor je! Het is meestal veel goedkoper om deze zelf te bestellen, in plaats van te kopen via de keukenwinkel. Als je op zoek bent naar een betaalbare maar goede variant op de duurdere merken, dan raadt ik je aan eens hier te kijken: in 1 klik alle opties!

Black Friday Deals

Komende week zijn er weer veel Black Friday Deals. Zeker met een aankoop als een fornuis kan dat een aantrekkelijke korting geven! Wie weet zit er ook zo’n leuke korting op jouw musthave:

Black Friday 2020Black Friday 2020

Meer van ons huis zien kan op instagram!:

Nog een keer die toffe regenboog reliëf art die ik pas maakte 🤩 thanks voor alle leuke reacties 🥰 je kunt hem vinden op mijn blog 🙌 heb je mijn nieuwe post en blog van gisteren gezien?🥰🖤 óók zo'n leuke DIY 😍

Fijne avond 🙋‍♀️
DIY 🛠
Superleuk, voor @meubelpootjes mocht ik met een DIY aan de slag, en heb ik (of eigenlijk Douwe 😅) de tafelpoten van onze eettafel en salontafel vervangen. 
Het is zó mooi geworden 🖤 in mijn nieuwe blog lees je hoe je dit doet, dat is namelijk echt supermakkelijk. 
Binnen 30 minuten kun je dit gefikst hebben 💪 easypeasy 🙌🤩
Kleine aanpassing, maar het lijkt gelijk zo anders 🥰
Blog: link in mijn bio ✔
Wat een heerlijke dag was het gisteren! Onze tuin is klaar voor de lente 🙌 alles is schoon gemaakt, gesnoeid 👌. 
Onze tuinbank zette ik vorig jaar in de olie van @ankerstuyshop , zie je hoe mooi hij is gebleven? Binnenkort ga ik hem nog een keer weer behandelen denk ik 😊 
De zwarte paaltjes die je ziet staan in een border, en zijn samen met een terrashaardje een afscheiding tussen het terras wat je ziet en ons vlonder terras.
De tuintafel is een DIY met een steenschot waar we wieltjes onder plaatsten 🙌.
Ik ben vandaag met zó iets moois bezig geweest 🥰🎨 een kast met speelhoekje en chillplekje onder de trap.. Douwe heeft hem uitgetekend en gemaakt, ik werk hem af 🙌. Ik zal in mijn stories een paar foto's laten zien. Superleuk voor als je de trap in de woonkamer hebt!🥰
Is niet bij ons thuis overigens, wij hebben de trap in de hal 😉😊. Binnenkort meer op mijn blog 🤩
Snel onze kleine man uit dit bedje halen, en de beide kids klaarmaken. 
Gisteren werd Julian 5 jaar (oef, we worden oud😅), nu is het beneden een soort lego paradijs 🥰🙌. 
Fijne dag! Ik ben vandaag een dagje vrij 🤩

Benieuwd naar meer van deze kamer? Dat kun je vinden in de junglekamer blog die ik een tijdje geleden schreef 👀
▪︎DIY Reliëf schilderij!▪︎
Afgelopen dagen maakte ik dit reliëf schilderij. 
Swipe voor een close up 👀. 
Dubbel swipe voor mijn inspiratiebron, het reliëf schilderij van HKLiving. Die is wat strakker, maar vooral: vele malen duurder met ruim €600 😉. 
In de nieuwste blog kun je de beschrijving vinden van deze DIY!🙌

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, maar zorgt ervoor dat mijn blog kan blijven bestaan en ik je kan blijven inspireren! Dank daarvoor!