Wat een leuke, nieuwe woontrend zijn de hexagons! Muurcircels zijn ook helemaal hip, maar ook hexagons zie je veel. Ik vind ze erg leuk, en besloot om zelf een aantal hexagon te maken. Lees hier stap voor stap hoe ik ze maakte.

Hexagon maken

Wat ik gebruikte om de hexagons te maken:
witte klei
– een paar gedroogde bloemen
– een restje verf
– een paar witte a4tjes, een mesje, een restje jute

Hexagon

Hexagon van klei

Als eerste zocht ik een hexagon model. Ik trok een hexagon over op een papier. Die gebruikte ik als ‘mal’.

Ik gebruikte dus de witte, zelfdrogende klei. Je kunt het bij de action kopen, maar ook heel makkelijk via bol.com bestellen: witte klei. Ik rolde de klei uit (het makkelijkst kun je iets ronds als een deegroller gebruiken). Je legt de hexagon op de klei, snijdt de hexagon uit, en legt hem weg om te drogen. Het is het mooist als je de randen even glad strijkt en evt. kreukels uit de klei haalt. Door wat water aan je vinger te doen, strijk je dit makkelijk weg.
Voor de klei droog is, duurt dit wel 1-2 dagen. De hoekjes gaan in de tijd wat omkrullen, ik heb ze af en toe even weer in vorm geduwd.

Hexagon droogbloemen

De hexagons verven

Ik koos ervoor de hexagons een dun laagje witte verf te geven. Zo gedaan, maar nu zijn ze net wat mooier wit.

Hexagon DIY droogbloemen

Droogbloemen maken

De bloemen die ik een tijdje geleden droogde (misschien heb je ze wel op mijn instagram voorbij zien komen), gebruikte ik voor deze DIY hexagon. Je hebt er dus maar weinig nodig zoals je ziet! Ze waren verassend sterk, zoals je hieronder kunt lezen, kon ik ze twee keer gebruiken.

droogbloemen zelf maken

Droogbloemen in klei

Tegelijk is dit natuurlijk een superleuke DIY met droogbloemen (óók al zo’n leuke trend). Op 2 hexagons drukte ik de droogbloemen in de klei direct nadat ik de hexagon te drogen heb gelegd. Even stevig aanduwen, en de bloem er weer vanaf halen. En ja, diezelfde bloemen kon ik een paar dagen later weer gebruiken om op de andere twee hexagons te plakken! De droogbloemen lijmde ik vast met secondelijm.

Hexagons zelf maken

De laatste hexagon maakte ik met een restje jute. Ook die plakte ik erop met secondelijm en verfde met zwarte verf een hartje erop.

Hexagon maken

Als laatste plakte ik de hexagons op de muur met TESA plakstrips. Die kun je gewoon bij de bouwmarkt halen.

Hexagons maken

Hexagons ontwerpen

Via internet kun je ook je eigen hexagons ontwerpen en maken, om zo een groepje hexagons bij elkaar te hangen. Ook dit geeft een leuk effect in je kamer!

Blogtips:

lamp met droogbloemen maken

Op mijn instagram vind je nog véel meer leuke DIY’s, sfeerplaatjes en budgettips:

▪︎💐▪︎
Een sfeerplaatje met de nieuwe lamp met droogbloemen  die ik maakte 💓. Je kunt hem vinden in de DIY blog die ik afgelopen weekend schreef 😊.
De winnaar van de kinderketting konden jullie in mijn stories van gisteravond zien 😊🥳
▪︎🔥 ▪︎
Hebben jullie mijn vorige post met DIY & blog gezien? En die daarvoor? Mijn bereik is bijna weg😭, ben ik de enige die daar last van heeft? 
Ik zet de kaarsjes aan en plof in de bank met een kop koffie 🙌 fijne avond!
▪︎💐▪︎
Een nieuwe, superleuke DIY op mijn blog! Via de link in mijn bio kun je hem bekijken en zelf ook aan de slag gaan met deze droogbloemen DIY 😍
▪︎🌱▪︎
Gisteren is Douwe een dagje in de tuin bezig geweest😊.. swipe even voor de before.. 
Dit klusje lag de hele zomer al te wachten, maar nu is het er eindelijk goed weer voor! 🌱🙌
Wat je hier ziet, is de afscheiding die we gemaakt hebben tussen de twee terassen 🔥🔥
Op het achterste terras staat een loungebank, op de steenschot vlonder een picknicktafel 😊.
Je snapt al; ik hoop stiekem nog op een mooie nazomerdag 😍

Wij zijn ons aan het oriënteren op de uitbouw.. iemand die ervaring heeft met een lichtkoepel of solatube? De eettafel komt in de uitbouw, en ik wil een lamp boven de eettafel 🤔 lichtkoepel in het midden gaat dus niet samen met een lamp boven de tafel 🤔🤔
▪︎🦕▪︎
Nog een paar dagen om mee te doen met de give away om een kinderketting te winnen💞! Scroll even een paar posts terug 😊

Wij zijn bezig de uitbouw beneden en ook boven  te plannen en uit te denken.. Iemand tips voor het bestellen van een groot kozijn met ramen en openslaande deuren erin? We wonen in Drenthe 😊
▪︎🌱▪︎
Een deel van onze buffetkast 🥰 ideaal zo'n ding met veel opbergruimte 🙌. 
Fijn weekend! Gaan jullie nog wat doen? Ik hoop dat het mooi weer wordt, wij hopen nog in onze achtertuin bezig te kunnen. 
Én er is iets su-per-moois onderweg voor onze achtertuin 😍🖤 nog ff geduld!🙌