Soms overkomt het je ineens: je moet in quarantaine. Op dit moment overkomt het dagelijks héél veel Nederlanders. Gelukkig is het merendeel uit voorzorg thuis, of in ieder geval niet heel ziek thuis. Dan kun je dus prima dingen doen. Maar hoe kom je nou ooit die quarantaine periode door, wat kun je doen? Op zoek naar tips om je tijd in quarantaine door te komen? Lees dan even deze blog, dan schreef ik die speciaal voor jou!

Quarantaine tips

Ik ging op zoek naar leuke DIY ideeën zodat jij deze quarantaine periode goed door kunt komen. Deels vind je ze al op mijn blog, maar ik heb ze gebundeld (en meer) voor een mooi overzichtje! Zo hoef jij je niet te vervelen deze periode, én kun je hem gebruiken om je huis wat op te vrolijken. Uiteraard hield ik er rekening mee dat je nu even niet naar de winkel kunt. De benodigdheden kun je dus makkelijk online bestellen, de linkjes heb ik in de tekst geplaatst. Of misschien heb jij nog wel spullen in huis om te gebruiken.

DIY met droogbloemen – quarantaine tips

Voor de droogbloemen fans een paar DIY’s met droogbloemen!

Maar deze lamp met droogbloemen! Supersimpel met deze stormlantaarn en een bosje droogbloemen. Je kunt hier je eigen bosje droogbloemen samenstellen.

quarantaine tips

Maak je eigen krans met droogbloemen! Al eerder schreef ik hier een DIY blog over, waarin je stap voor stap kunt zien hoe je je eigen krans met droogbloemen maakt. Lees hem hier.

DIY droogbloemen krans, quarantaine tips

Maak je eigen hexagons met, jawel… droogbloemen! Je zou voor deze drie DIY’s met droogbloemen ook één bosje droogbloemen kunnen bestellen, een stormlantaarn, een metalen ring en witte, luchtdrogende klei.

Hexagons maken, quarantaine idee

DIY met klei – quarantaine idee

Vind je het leuk om met klei te werken? Dan kun je de hexagons maken, of deze waxinelichthouder van klei. Supersimpel. Uit één pakje klei kun je 5 hexagons maken, of ca. 2 waxinelichthouders.

DIY waxinelichthouder van klei

Maak een luchtplant – bakje

Ook weer supersimpel: heb je een luchtplantje? Ik maakte dit bakje van klei. Heel makkelijk, je pak een stuk klei, en maakt hem onder het onderste stuk van een mango. Even laten drogen, en na een halve / hele dag de mango verwijderen, en verder aan de lucht laten drogen. Ik verfde de binnenkant.

verstek zagen

DIY met kinderen – vermaak je kinderen tijdens de quarantaine

Dino spiegel maken

Supersimpel, deze dinospiegel. Wat je nodig hebt? Een oude spiegel. Een stapeltje dino speelgoeddieren (of andere dieren), een lijmpistool en een spuitbus zwarte verf.

Quarantaine tips

Maak je eigen jungle kapstok

Misschien heb je nog wel een kapstokje liggen, en kun je je eigen jungle kapstok maken. Of je eigen dino kapstok.

Jungle kapstok zelf maken

Glitterslijm maken

Maak met de kinderen hun eigen glitterslijm. Hoe leuk! Kunnen ze er de rest van de quarantaine periode mee spelen.

Je kunt ook voor een kant en klaar DIY pakket gaan. Dat is nóg makkelijker, dan weet je zeker dat je alles bij de hand hebt. Ik zocht een paar leuke voor je op.

Schilderen voor volwassenen! Let wel, deze is bijna uitverkocht..

Maak je eigen macrame wandkleed.

Maak je eigen eco systeem. Ideaal voor als je géén groene vingers hebt, want het onderhoudt zichzelf.

Ik ben benieuwd, met welke DIY(‘s) ga jij aan de slag? De meeste benodigdheden kun je vanaf de bank bestellen, dus jij kunt met 1 of 2 dagen aan de slag!

Heb je een leuk idee gezien wat je voor later wilt opslaan? Je kunt de foto’s nu makkelijk pinnen op je pinterest bord door op de button op de foto te klikken!

Meer van ons huis en meer DIY inspiratie vind je op mijn instagram:

🎄🌟
Alvast een klein beetje kerst in huis 🤩🌟 de rest komt na zaterdag 😉
Zo leuk die papieren kersthangers 😍 ik maakte dit ervan 🤩. Heb jij ze ook?
Onze tuin in de wintermodus!❄ Sinds afgelopen weekend staat deze mooie plantenbak in onze achtertuin 💕 de achtertuin wordt steeds mooier, en is hiermee ook bijna klaar! 
Je kunt de plantenbak - en meer over onze achtertuin -  terugvinden in mijn laatste blog 😊
▪︎✔▪︎

Check! Een paar weken geleden kreeg ik deze robotstofzuiger voor mijn verjaardag😊. Ik kreeg er al zoveel vragen over, het lag nog in de planning er een blog over te schrijven. Wilde hem natuurlijk eerst een paar weken proberen om er wat over te kunnen zeggen 😉. Op de valreep gelukt om die voor Black Friday online te hebben🙌. Shoptip!
Benieuwd hoe het ding bevalt? Zie link in mn bio!
▪︎🦖▪︎
Het is hier weer even opgeruimd, voor zolang als het duurt 😉 deze kamer is weer schoon 🙌 gelukkig ruimt Juul het zelf op, zodat ik het kan schoonmaken. Hij is in de veronderstelling dat de stofzuiger zn speelgoed opeet ofzo. Ik geniet er nog maar even van zolang het duurt 🤣.

Fijne avond!
Kerst DIY!

Yes, de eerste kerst DIY is een feit. 🙈 Samen gemaakt met Julian, superleuk om samen te doen🙌! Elke middag als het maar een beetje begint te schemeren, staat t ding alweer aan 😉 Afgelopen week kon je hem al in mn stories zien 😉. 

S W I P E voor een aan-uit filmpje 😉 

Zijn jullie al bezig met kerst dingen? Hier verder nog niet, maar ik had Juul beloofd iets te maken met Die 'witte bolletjes', het lag nu al zo lang in de kast te wachten 😉. Maar voorlopig houd ik het hier even bij. Denk ik. 😅

Voor een paar euro maak je dit 🙌
▪︎keukenblog▪︎

Een sfeerhoekje in de keuken! Misschien herken je de tegeltjes 😉. Het is alweer bijna 3 jaar geleden dat we onze keuken verbouwden ⚒.

Heb jij ook nog keuken verbouwplannen? Lees dan even de blog die ik vandaag online zette, daar vind je wat handige tips 🙌!

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, maar zorgt ervoor dat mijn blog kan blijven bestaan. Kan ik je blijven inspireren! Dus dank daarvoor!