Help, ik moet in quarantaine! Tips om je tijd door te komen

Soms overkomt het je ineens: je moet in quarantaine. Op dit moment overkomt het dagelijks héél veel Nederlanders. Gelukkig is het merendeel uit voorzorg thuis, of in ieder geval niet heel ziek thuis. Dan kun je dus prima dingen doen. Maar hoe kom je nou ooit die quarantaine periode door, wat kun je doen? Op zoek naar tips om je tijd in quarantaine door te komen? Lees dan even deze blog, dan schreef ik die speciaal voor jou!

Quarantaine tips

Ik ging op zoek naar leuke DIY ideeën zodat jij deze quarantaine periode goed door kunt komen. Deels vind je ze al op mijn blog, maar ik heb ze gebundeld (en meer) voor een mooi overzichtje! Zo hoef jij je niet te vervelen deze periode, én kun je hem gebruiken om je huis wat op te vrolijken. Uiteraard hield ik er rekening mee dat je nu even niet naar de winkel kunt. De benodigdheden kun je dus makkelijk online bestellen, de linkjes heb ik in de tekst geplaatst. Of misschien heb jij nog wel spullen in huis om te gebruiken.

DIY met droogbloemen – quarantaine tips

Voor de droogbloemen fans een paar DIY’s met droogbloemen!

Maar deze lamp met droogbloemen! Supersimpel met deze stormlantaarn en een bosje droogbloemen. Je kunt hier je eigen bosje droogbloemen samenstellen.

quarantaine tips

Maak je eigen krans met droogbloemen! Al eerder schreef ik hier een DIY blog over, waarin je stap voor stap kunt zien hoe je je eigen krans met droogbloemen maakt. Lees hem hier.

DIY droogbloemen krans, quarantaine tips

Maak je eigen hexagons met, jawel… droogbloemen! Je zou voor deze drie DIY’s met droogbloemen ook één bosje droogbloemen kunnen bestellen, een stormlantaarn, een metalen ring en witte, luchtdrogende klei.

Hexagons maken, quarantaine idee

DIY met klei – quarantaine idee

Vind je het leuk om met klei te werken? Dan kun je de hexagons maken, of deze waxinelichthouder van klei. Supersimpel. Uit één pakje klei kun je 5 hexagons maken, of ca. 2 waxinelichthouders.

DIY waxinelichthouder van klei

Maak een luchtplant – bakje

Ook weer supersimpel: heb je een luchtplantje? Ik maakte dit bakje van klei. Heel makkelijk, je pak een stuk klei, en maakt hem onder het onderste stuk van een mango. Even laten drogen, en na een halve / hele dag de mango verwijderen, en verder aan de lucht laten drogen. Ik verfde de binnenkant.

verstek zagen

DIY met kinderen – vermaak je kinderen tijdens de quarantaine

Dino spiegel maken

Supersimpel, deze dinospiegel. Wat je nodig hebt? Een oude spiegel. Een stapeltje dino speelgoeddieren (of andere dieren), een lijmpistool en een spuitbus zwarte verf.

Quarantaine tips

Maak je eigen jungle kapstok

Misschien heb je nog wel een kapstokje liggen, en kun je je eigen jungle kapstok maken. Of je eigen dino kapstok.

Jungle kapstok zelf maken

Glitterslijm maken

Maak met de kinderen hun eigen glitterslijm. Hoe leuk! Kunnen ze er de rest van de quarantaine periode mee spelen.

Je kunt ook voor een kant en klaar DIY pakket gaan. Dat is nóg makkelijker, dan weet je zeker dat je alles bij de hand hebt. Ik zocht een paar leuke voor je op.

Schilderen voor volwassenen! Let wel, deze is bijna uitverkocht..

Maak je eigen macrame wandkleed.

Maak je eigen eco systeem. Ideaal voor als je géén groene vingers hebt, want het onderhoudt zichzelf.

Ik ben benieuwd, met welke DIY(‘s) ga jij aan de slag? De meeste benodigdheden kun je vanaf de bank bestellen, dus jij kunt met 1 of 2 dagen aan de slag!

Heb je een leuk idee gezien wat je voor later wilt opslaan? Je kunt de foto’s nu makkelijk pinnen op je pinterest bord door op de button op de foto te klikken!

Meer van ons huis en meer DIY inspiratie vind je op mijn instagram:

Nog een keer die toffe regenboog reliëf art die ik pas maakte 🤩 thanks voor alle leuke reacties 🥰 je kunt hem vinden op mijn blog 🙌 heb je mijn nieuwe post en blog van gisteren gezien?🥰🖤 óók zo'n leuke DIY 😍

Fijne avond 🙋‍♀️
DIY 🛠
Superleuk, voor @meubelpootjes mocht ik met een DIY aan de slag, en heb ik (of eigenlijk Douwe 😅) de tafelpoten van onze eettafel en salontafel vervangen. 
Het is zó mooi geworden 🖤 in mijn nieuwe blog lees je hoe je dit doet, dat is namelijk echt supermakkelijk. 
Binnen 30 minuten kun je dit gefikst hebben 💪 easypeasy 🙌🤩
Kleine aanpassing, maar het lijkt gelijk zo anders 🥰
Blog: link in mijn bio ✔
Wat een heerlijke dag was het gisteren! Onze tuin is klaar voor de lente 🙌 alles is schoon gemaakt, gesnoeid 👌. 
Onze tuinbank zette ik vorig jaar in de olie van @ankerstuyshop , zie je hoe mooi hij is gebleven? Binnenkort ga ik hem nog een keer weer behandelen denk ik 😊 
De zwarte paaltjes die je ziet staan in een border, en zijn samen met een terrashaardje een afscheiding tussen het terras wat je ziet en ons vlonder terras.
De tuintafel is een DIY met een steenschot waar we wieltjes onder plaatsten 🙌.
Ik ben vandaag met zó iets moois bezig geweest 🥰🎨 een kast met speelhoekje en chillplekje onder de trap.. Douwe heeft hem uitgetekend en gemaakt, ik werk hem af 🙌. Ik zal in mijn stories een paar foto's laten zien. Superleuk voor als je de trap in de woonkamer hebt!🥰
Is niet bij ons thuis overigens, wij hebben de trap in de hal 😉😊. Binnenkort meer op mijn blog 🤩
Snel onze kleine man uit dit bedje halen, en de beide kids klaarmaken. 
Gisteren werd Julian 5 jaar (oef, we worden oud😅), nu is het beneden een soort lego paradijs 🥰🙌. 
Fijne dag! Ik ben vandaag een dagje vrij 🤩

Benieuwd naar meer van deze kamer? Dat kun je vinden in de junglekamer blog die ik een tijdje geleden schreef 👀
▪︎DIY Reliëf schilderij!▪︎
Afgelopen dagen maakte ik dit reliëf schilderij. 
Swipe voor een close up 👀. 
Dubbel swipe voor mijn inspiratiebron, het reliëf schilderij van HKLiving. Die is wat strakker, maar vooral: vele malen duurder met ruim €600 😉. 
In de nieuwste blog kun je de beschrijving vinden van deze DIY!🙌

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik daar een klein % over. Kost jou niks, maar zorgt ervoor dat mijn blog kan blijven bestaan. Kan ik je blijven inspireren! Dus dank daarvoor!