Hou jij ook van iets unieks? Iets wat je misschien nog nooit eerder hebt gezien? Of iets wat je weleens eerder hebt gezien, maar waar je een eigen variant op bedacht? Lees dan vooral deze blog!  In de zomer van 2019 verwachtten wij onze tweede zoon. Na maanden brainstormen wist ik eindelijk hoe de kamer moest worden: ik wilde een dripwall gaan schilderen! Graag wil ik jullie inspireren met de dripwall die ik maakte in onze babykamer. Lees hier hoe je ook een dripwall kunt schilderen en ga aan de slag met deze DIY!

Dripwall schilderen

Babykamer verven

De babykamer is de kleinste slaapkamer in ons huis. Ik wilde graag een rustig kamertje creëren voor onze kleine man. Een rustige omgeving draagt nu eenmaal bij aan een goede slaap! Er zijn eigenlijk maar minimaal accessoires te vinden in zijn kamertje, maar door de mooie basis die er is, is het verre van een saaie kamer! Ik koos bewust voor kleuren en materialen die bij elkaar pasten, en rustig oogden.

Kleuren babykamer

De kleur die ik koos voor de kamer van onze oudste zoon, is een vergrijsde blauw. Dit past goed bij de kleuren die verder in ons huis terug komen (wit, lichtgrijs, vergrijsd groen). Ook voor de babykamer wilde ik deze vergrijsde blauw graag gebruiken. Doordat het een vergrijsde kleur is, oogt hij rustig. De lichtinval bepaald hoe de kleur uitvalt. Soms kleurt hij meer grijs, een andere keer meer blauw. Verder koos ik voor een witte basis, aangevuld met zwart. Met deze kleuren creëer je een nordic stijl. De sticker ‘to the moon and back’ kun je hier vinden! Ze passen mooi bij de muurstickers met kruisjes . Ik koos ervoor de kruisjes speels op te plakken, om een iets speelser effect aan de kamer te geven.

dripwall kinderkamer

Lamp

Ik krijg altijd veel vraag naar de lamp die je op de foto hierboven ziet. Deze heb ik zelf bedacht / gemaakt. Het is deze diamant ledlamp met een goud-effect, met een boekensteun en een sierkabel.

Dripwall schilderen


Ook met een dripwall kun je variëren met vormen. Je kunt deze in een speelse lijn over de muur laten lopen. Ik koos ervoor een dripwall in een strakke lijn te maken, op alle muren van de kamer. De kamer heeft een schuin dak, dus dat betekent 3 muren met een dripwall. Voor het onderste deel van de muren koos ik een behang. Het behang pastte perfect in het kleurenpalet wat ik voor ogen had. Ik vond een behang dat wit was, met een gestippelde zwarte lijn erop. Van een afstandje geeft dit een tegeleffect op de muur. Ik heb de muren behangen tot 50-60 cm. van het plafond, zodat ik zeker wist dat de verf goed zou dekken, en ik geen vage tegels in mijn drips krijg.

dripwall met binnenluiken
De binnenluiken zijn een DIY met een paar planken en zwarte scharnieren

Stappenplan voor het maken van de dripwall

Zit er nog (patroon)behang op de muur waar je het bovenste deel van de dripwall gaat maken? Dan is het misschien verstandig dat eerst te verwijderen. Kijk in deze blog naar 3 manieren die Mirjam testte! Hierna kun je beginnen met de dripwall te schilderen. Bij voorkeur is de ondergrond van je dripwall wit, of een niet te afwijkende kleur dan de dripwall.

–       Je mengt de muurverf goed. Je maakt nu eerst een apart bakje met verf die je voor het onderste deel van de dripwall, de druppen, gaat gebruiken. Ik pakte een bakje en deed daar een scheut verf in. Dit mengde ik met water. Hier staat geen vaste hoeveelheid voor. Dit hangt bijvoorbeeld af van de dikte van de verf. Je voegt elke keer een heel klein beetje water toe, en roert dit door. De verf moet niet te dun zijn. Dan loopt het teveel uit en krijg je kleurverschil. Als het te dik is, loopt het juist niet uit. Op gevoel dus!


–       Als je de verf hebt gemengd, kun je beginnen! Je verft eerst alleen het onderste deel van de dripwall. Dit doe je met een kwast. Je verft een lijn. Als je wat op de kwast duwt, drupt er wat verf naar beneden. Je kunt zelf bepalen hoe ‘groot’ je de druppen wilt hebben, en hoeveel je er wilt.


–       Je maakt nu eerst het hele onderste deel van de dripwall af. Daarna pak je rest van de verf en een roller. Hiermee rol je het bovenste deel van de dripwall in.


–       Nu laat je alles drogen en kun je de spullen weer opruimen! Als je de volgende dag nog kleurverschil ziet tussen de druppen en de rest, kun je dit evt. nog met een perceeltje bijwerken.


Tip: kies vooral een goed merk muurverf! Die dekken vaak goed, dan ben je met 1 keer klaar! Veel verfplezier!

Verftechniek

Ga je ook een dripwall maken met deze uitleg en inspiratie? Dat vindt ik natuurlijk superleuk om te zien! Tag me gerust op instagram @bijheleen! Een dripwall schilderen is wel gewaagd, vooral het begin is wel wat spannend. Maar het is een toffe eyecatcher! Wil jij nou ook een dripwall, maar ben je misschien niet zo handig, en wil je het liever laten doen? Als je in de buurt van Assen, Hardenberg of Zwolle woont kan dat. Stuur gerust een berichtje voor meer informatie.

Meer zien van ons huis? Neem een kijkje op mijn instagram:

▪︎💐▪︎
Een sfeerplaatje met de nieuwe lamp met droogbloemen  die ik maakte 💓. Je kunt hem vinden in de DIY blog die ik afgelopen weekend schreef 😊.
De winnaar van de kinderketting konden jullie in mijn stories van gisteravond zien 😊🥳
▪︎🔥 ▪︎
Hebben jullie mijn vorige post met DIY & blog gezien? En die daarvoor? Mijn bereik is bijna weg😭, ben ik de enige die daar last van heeft? 
Ik zet de kaarsjes aan en plof in de bank met een kop koffie 🙌 fijne avond!
▪︎💐▪︎
Een nieuwe, superleuke DIY op mijn blog! Via de link in mijn bio kun je hem bekijken en zelf ook aan de slag gaan met deze droogbloemen DIY 😍
▪︎🌱▪︎
Gisteren is Douwe een dagje in de tuin bezig geweest😊.. swipe even voor de before.. 
Dit klusje lag de hele zomer al te wachten, maar nu is het er eindelijk goed weer voor! 🌱🙌
Wat je hier ziet, is de afscheiding die we gemaakt hebben tussen de twee terassen 🔥🔥
Op het achterste terras staat een loungebank, op de steenschot vlonder een picknicktafel 😊.
Je snapt al; ik hoop stiekem nog op een mooie nazomerdag 😍

Wij zijn ons aan het oriënteren op de uitbouw.. iemand die ervaring heeft met een lichtkoepel of solatube? De eettafel komt in de uitbouw, en ik wil een lamp boven de eettafel 🤔 lichtkoepel in het midden gaat dus niet samen met een lamp boven de tafel 🤔🤔
▪︎🦕▪︎
Nog een paar dagen om mee te doen met de give away om een kinderketting te winnen💞! Scroll even een paar posts terug 😊

Wij zijn bezig de uitbouw beneden en ook boven  te plannen en uit te denken.. Iemand tips voor het bestellen van een groot kozijn met ramen en openslaande deuren erin? We wonen in Drenthe 😊
▪︎🌱▪︎
Een deel van onze buffetkast 🥰 ideaal zo'n ding met veel opbergruimte 🙌. 
Fijn weekend! Gaan jullie nog wat doen? Ik hoop dat het mooi weer wordt, wij hopen nog in onze achtertuin bezig te kunnen. 
Én er is iets su-per-moois onderweg voor onze achtertuin 😍🖤 nog ff geduld!🙌

Nordic kinderkamer inspiratie

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor nordic kinderkamers? Kijk eens bij Hester van pscheryl!

Blogtips