Leuk, thema-blogs en een thema-DIY! Zo leuk om met feestdagen wat leuke do it yourselfs te maken en bedenken! Ik bedacht een leuke DIY paas kaars.

DIY voor pasen

Uniek moment dit.. De eerste keer ooit dat ik ‘iets’ aan paasdecoratie in huis heb. Ik heb nooit geel in huis, het is niet zo mijn kleur. De meeste paasdecoratie valt dus al snel af. Nu heb ik dus een leuke paasdecoratie DIY voor jullie, die níet geel is. En, ook niet onbelangrijk, heel goedkoop en makkelijk te maken! Ook leuk: iedereen kan dit! Ik maakte 2 paaskaarsen.

Benodigdheden voor deze paas kaars:

DIY kaarsen
De kaarsen zoals je ze koopt in de winkel

De kaars glaasjes

De twee glaasjes met kaarsen kocht ik bij de action voor 0,99, je vindt ze in het schap tussen de kaarsen. Het zijn eigenlijk herdenkkaarsen, er zit een sticker op. Dit kun je op de foto zien. Als je het glaasje op z’n kop onder de hete kraan houdt, haal je de sticker er heel makkelijk vanaf.

Zonder de paashazen op de glaasjes zijn het ook leuke vaasjes zoals je ziet! Je kunt ze na de Pasen dus ook prima hergebruiken voor iets anders! Ik had nog krijtbordfolie in huis liggen. Matzwart plakplastic. Dit kocht ik vorig jaar bij de kwantum om een Ikea keukentje mee te pimpen.  Wellicht kun je ook met een zwarte stift aan de gang, maar dan moet je uit de losse pols kunnen tekenen.

Bovenstaande glaasjes niet kunnen vinden?

Je kunt natuurlijk ook andere glaasjes gebruiken waar je bijvoorbeeld een waxinelichtje in zet.

DIY paas kaars
Kaarsjes zonder stickers

Paashaas silhouet

Ik ging op google op zoek naar ‘paashaas’ silhouetten, en koos uiteindelijk degene die je op de laatste foto ziet. Ik maakte een schets op de achterkant van het plakfolie en knipte hem uit. Ik trok hem over voor het tweede glaasje. Voor het tweede glaasje knipte ik de binnenkant eruit. Twee dezelfde glaasjes vond ik wat saai. Nu zijn ze hetzelfde, maar toch ook weer niet!

DIY paas kaars
Tadaa… het eindresultaat van deze DIY paas kaars! Leuk istie he?!

Je kunt ook via het beeldscherm van je computer of tablet een silhouet op de gewenste grootte plaatsen, en die op een a4tje overtekenen. Dan wordt deze DIY nog makkelijker!

Als je ook een DIY paas kaars gaat maken, vind ik dat natuurlijk superleuk om te zien! Tag me gerust @bijheleen!

Blogtips: