Deze DIY met papieren zakjes (eigenlijk zijn het boterhamzakjes) is echt de meest makkelijke ooit. Ik laat verschillende dingen zien die je ervan zou kunnen maken.

DIY tulpenzakjes

Als eerst de tulpenzakjes. Ik kocht een bos tulpen en pakte een paar glazen vaasjes. Ik pakte waxinelichthouders, maar je zou ook drinkglazen kunnen gebruiken. Je vouwt de randen van de zakjes om, tot ze iets hoger zijn dan de glaasjes die je gebruikt. Dan zie je de glaasjes niet, dat is het mooist. Je knipt de tulpen af. Ik hield er nog wel een blad aan, en zette er af en toe ook een restje tulpstengel met alleen een blad tussen. Vaasjes vullen met water, in de zakje zetten, tulpen erin en klaar!

DIY papieren boterhamzakjes

Papieren boterhamzakjes

Ok, toen de tulpen uitgebloeid waren, heb ik de glaasjes schoongemaakt en er kaarsjes in gezet. Easypeasie , en geeft een superleuk effect!

DIY met papieren zakjes
Waxine licht houder met papieren zakjes

Leuk zijn ze hé? En het allerleukste: supermakkelijk om te maken, én low budget. De zakjes koop je bij de supermarkt, liggen bij de boterhamzakjes, en kosten nog geen paar cent per stuk!

DIY papieren zakjes
Waxinelichthouder DIY

Ik testte voor je of dit kan, papieren zakje om een waxinelichthouder van glas. Het moet natuurlijk wel veilig zijn. En ja hoor, de glaasjes worden wel iets warm, maar het papier niet. Het papier zit ook niet strak om de glaasjes, de warme lucht kan daardoor goed weg.

DIY met papieren boterhamzakjes
DIY tulpenzakjes

Laatste tip: je kunt de zakjes nog ‘afmaken’ door er bijvoorbeeld een strookje washitape op te plakken, of een stukje raffia touw er omheen te knopen met een labeltje eraan.

Deze papieren zakjes zijn heel leuk te combineren met de waxinelichthouder van klei die ik een tijdje geleden maakte, of de producten in de blog over stylingtips voor je tuin! Die past hier mooi bij, ze zijn ook leuk om te combineren en bij elkaar neer te zetten!

Supersimpel dus, deze DIY! Meestal werk ik dit soort simpele DIY’s niet in een blog uit, terwijl we er echt veel in ons huis hebben. Op mijn instagram @bijheleen zie je in bijna elke foto wel 1 of meerdere do it yourselfs.. Neem gerust een kijkje!