Deze DIY met papieren zakjes is echt de meest makkelijke en budget DIY ooit. Ik laat verschillende dingen zien die je ervan zou kunnen maken. Het allerleukste is dat het super budget is: de papieren zakjes koop je voor nog geen 3 cent per stuk. Verderop in deze blog zocht ik de link voor je op.

Papieren zakjes – plantenzakjes

Als eerst de tulpenzakjes. Ik kocht een bos tulpen en pakte een paar glazen vaasjes. Ik pakte verschillende waxinelichthouders, maar je zou ook drinkglazen kunnen gebruiken. Je vouwt de randen van de zakjes om, tot ze iets hoger zijn dan de glaasjes die je gebruikt. Dan zie je de glaasjes niet, dat is het mooist. Je knipt de tulpen af. Ik hield er nog wel een blad aan, en zette er af en toe ook een restje tulpstengel met alleen een blad tussen. Vaasjes vullen met water, in de zakje zetten, tulpen erin en klaar! Supermakkelijk, en een leuk effect!

DIY met papieren boterhamzakjes
DIY tulpenzakjes

Waxinelichthouder DIY met papieren zakjes

Ok, toen de tulpen uitgebloeid waren, heb ik de glaasjes schoongemaakt en er kaarsjes in gezet. Easypeasie , en geeft een superleuk effect!

Leuk zijn ze hé? En het allerleukste: super makkelijk om te maken, én low budget. De zakjes koop je hier voor nog geen 3 cent per stuk! Ideaal, online te bestellen en zo je winkelmandje in! Je kunt ze gelukkig tijdens deze lock down gewoon blijven kopen. (aff)

DIY papieren zakjes
Waxinelichthouder DIY

Papieren waxinelichthouder

Ik testte voor je of dit kan, papieren zakje om een waxinelichthouder van glas. Het moet natuurlijk wel veilig zijn. En ja hoor, de glaasjes worden wel iets warm, maar het papier niet. Het papier zit ook niet strak om de glaasjes, de warme lucht kan daardoor goed weg.

Budget DIY tip!

Laatste tip: je kunt de zakjes nog ‘afmaken’ door er bijvoorbeeld een strookje washitape op te plakken, of een stukje raffia touw er omheen te knopen met een labeltje eraan.

papieren kersthanger

Bovenstaande papieren kersthangers maakte ik ook van de zakjes. De foto’s die ik maakte tijdens deze DIY kun je vinden in mijn Instagram post van 18 december 2020.

DIY papieren boterhamzakjes

Álle blogs met budget DIY’s en – tips vind je hier!

Op mijn Instagram en Pinterest vind je veel doe het zelf ideeën. Daar kun je ook de kersthangers terug vinden die ik maakte met deze zakjes. Neem gerust een kijkje!: