Zo leuk! Albertien van Kralenwinkel Albertien vroeg of ik met de houten poppetjes (ook wel peg dolls) uit haar webshop een DIY wilde maken. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken: superleuk! Leuks als je iets persoonlijks wilt maken of geven, bijvoorbeeld bij een kraamkado! Dit keer maakte ik dus een persoonlijke DIY van ons gezin. Ik ging houten poppetjes schilderen.

Houten poppetjes schilderen

Ik gebruikte het ikea moestuin kastje om de spulletjes, samen met nog wat andere persoonlijke spulletjes, te decoreren. Zo wordt het een soort herinneringen kastje met dingen die we graag willen bewaren! Super praktisch ook, want zo wordt het ook niet stoffig.

peg dolls, houten poppetjes

Samen met Julian zocht ik een boomstronk, die hebben we op maat gemaakt zodat hij net in het kastje pastte. Het schors hebben we deels van de stronk af gehaald. Ik koos voor de boomstronk, omdat ik graag natuurlijke materialen wilde gebruiken. Je kunt natuurlijk ook iets anders gebruiken om de poppetjes op te zetten.

peg dolls, houten poppetjes DIY

Houten poppetjes gezin

Houten poppetjes of pegdolls zijn in verschillende formaten verkrijgbaar, en in verschillende modellen. Je kunt ze deels beschilderd kopen, of zelf aan de gang gaan. Ik koos voor blankhouten poppetjes die ik zelf beschilderde. Ik maakte ons gezin, dat bestaat zoals je ziet uit 4 personen. Je kunt hierboven de materialen zien die ik extra nodig had. De overige spullen die je op de foto’s ziet, had ik al.

cabuchon bij pegdoll diy
houten rondjes

Houten poppetjes kopen

Voor deze DIY gebruikte ik de volgende materialen: ik koos een papa, een mama, eentje voor onze oudste zoon van 4, en een voor de jongste van 0. Ik koos voor de formaten: 6,6cm, 4,3cm en 3,3cm. Er is ook nog een tussenmaat poppetje van 5,3cm.

Houten poppetjes verven

Ik koos dus de blank houten poppetjes, maar je kunt ze ook deels zwart beschilderd kopen (of een ander kleurtje). De poppetjes schilderde ik zelf, hiervoor kun je het beste een penceeltje gebruiken en een sneldrogende, matte verf. Bijvoorbeeld krijtverf, muurverf of de home deco verf van de action. Ik gebruikte de home deco verf van de action. Lekker makkelijk, want die had ik nog in 3 kleurtjes staan. Zoals je kunt zien, heb ik een dun laagje opgebracht. Je kunt natuurlijk ook dekkend verven. Verder heb ik het ‘slordig’ geverfd. Geen strakke lijnen. Je kunt natuurlijk ook nog ogen, kleding, voeten of andere details verven. Ik heb het simpel gehouden, juist om te laten zien dat je voor deze DIY niet heel handig hoeft te zijn.

pegdoll

Om het af te maken koos ik 3 legergroene houten rondjes met een sterretje erop. Die staan symbool voor de miskramen die we hadden de afgelopen jaren. Deze sterretjes staan altijd ergens aan de hemel te schitteren, en mogen hier natuurlijk niet ontbreken!

Pegdolls

Verder koos ik ervoor de poppetjes speels neer te zetten. Niet strak naast elkaar. De kids zien eruit alsof ze elk moment van de boomstam af vallen. Die willen ook altijd alles ontdekken. Als we er in werkelijkheid zouden staan, zou er vast ook één vanaf duikelen..

Ik lijmde alles vast met secondelijm!

diy houten poppetjes, peg dolls

Over ons

Douwe is timmerman. Zoals je misschien gelezen hebt, hebben we 2,5 jaar geleden een huis gekocht wat wel een opknapbeurt kon gebruiken. Hier zijn we dus mee bezig, en we doen eigenlijk alles zelf. In het kort gaat het zo: ik bedenkt, Douwe maakt, ik werk af. Douwe doet het timmerwerk, ik verf het liefst. Onze oudste, Julian, is 4 en helpt het liefst zijn vader met klussen. Hele dagen kunnen ze samen in de garage door brengen. De jongste is nog geen jaar, maar die bekijkt het liefst alles van een afstandje. Die lijkt wat minder ondernemend, maar kijkt vooral eerst even hoe alles werkt voor hij het van de kant trekt.

Er komen nog veel meer leuke DIY’s aan! Op mijn instagram @bijheleen kun je ze meevolgen!

Heb je ook mijn blog gelezen over het maken van een fotoplank? Het zwarte elastiek wat ik daarvoor gebruikte kun je ook bij Kralenwinkel Albertien bestellen! Verder maakte ik hele toffe hexagons van klei met gedroogde bloemen!

Als ik jou heb kunnen inspireren, zou jij mij kunnen helpen door op een advertentie op de pagina te klikken. Zo kan mijn blog blijven bestaan, en kan ik blijven inspireren. Dank!