Een tijdje geleden schreef ik een shoplog over Daffies DIY. En superleuk, ik kreeg van haar twee DIY pakketten om mee aan de slag te gaan. Deze DIY droogbloemen krans, en de droogbloemen stolp. Ik laat zien hoe ik de krans in elkaar zette! Het is voor iedereen goed te doen. Ik maakte hem denk ik in een uurtje.

DIY droogbloemen krans

Wat zit er in het pakket?
– een metalen ring
– droogbloemen
– touw

droogbloemen DIY

Stappenplan krans van droogbloemen maken

Lees je stap voor stap mee, hoe ik deze krans maakte?

Stap 1: een klein bosje mooie bloemen bij elkaar zoeken. Dit bosje bloemen knoopte ik met een stukje touw vast aan de ring. Dubbele knoop, en uiteindes afknippen.

Stap 2: nog een bosje bij elkaar zoeken, en ook bevestigen met een dubbele knoop. Je gaat door tot je hem vol genoeg vindt. Zoals je ziet ging ik in tegengestelde richting werken. Je zorgt dat de bosjes elkaar wat overlappen, zo zie je de touwtjes niet zitten. Je werkt dus als het ware ‘naar beneden’ toe.

Droogbloemen krans

Ik zette de bloemen uiteindelijk op 5 punten met een touwtje vast.

droogbloemen DIY

Stap 3: afknippen van de stengels

droogbloemen DIY

Stap 4: drupje secondelijm om de touwtjes. De losse witte bloempjes die je op de foto hieronder ziet liggen, heb ik met een drupje secondelijm op de plekken geplakt die ik nog wat kaal vond, of waar je iets van een touwtje zag zitten.

droogbloemen diy

Stap 5: touwtje aan de ring bevestingen om op te hangen, en klaar!

DIY droogbloemen krans

Best makkelijk dus, voor iedereen te doen! Je kunt zelf bekijken hoeveel bloemen je erop doet. Je kunt er minder op doen, maar hem natuurlijk ook helemaal vol maken! Leuk om je eigen variant te maken! Je kunt ziet deze gave krans op mijn instagram af en toe voorbij komen, net als de andere droogbloemen DIY die ik in huis heb! Neem voor véel meer DIY inspiratie voor huis & tuin eens een kijkje op mijn instagram! Ik geef in mijn stories regelmatig een kijkje achter de schermen.

Ook zo’n gave droogbloemen krans maken? Hier bestel je snel en makkelijk een DIY pakket!

Lamp met droogbloemen maken

Ik maakte ook een lamp met droogbloemen. Prachtig is die he? Je leest hier hoe ik deze prachtige lamp met droogbloemen maakte!

lamp met droogbloemen maken