Een tijdje geleden schreef ik een shoplog over Daffies DIY. En superleuk, ik kreeg van haar twee DIY pakketten om mee aan de slag te gaan. Deze DIY droogbloemen krans, en de droogbloemen stolp. Ik laat zien hoe ik de krans in elkaar zette! Het is voor iedereen goed te doen. Ik maakte hem denk ik in een uurtje.

Scroll naar beneden om verschillende mooie droogbloemen kransen te zien die je kunt bestellen.

DIY droogbloemen krans

Wat zit er in het pakket?

  • een metalen ring
  • droogbloemen
  • touw
droogbloemen DIY

Stappenplan krans van droogbloemen maken

Lees je stap voor stap mee, hoe ik deze krans maakte?

Stap 1: een klein bosje mooie bloemen bij elkaar zoeken. Dit bosje bloemen knoopte ik met een stukje touw vast aan de ring. Dubbele knoop, en uiteindes afknippen.

Stap 2: nog een bosje bij elkaar zoeken, en ook bevestigen met een dubbele knoop. Je gaat door tot je hem vol genoeg vindt. Zoals je ziet ging ik in tegengestelde richting werken. Je zorgt dat de bosjes elkaar wat overlappen, zo zie je de touwtjes niet zitten. Je werkt dus als het ware ‘naar beneden’ toe.

Droogbloemen krans

Ik zette de bloemen uiteindelijk op 5 punten met een touwtje vast.

droogbloemen DIY

Stap 3: afknippen van de stengels

droogbloemen DIY

Stap 4: drupje secondelijm om de touwtjes. De losse witte bloempjes die je op de foto hieronder ziet liggen, heb ik met een drupje secondelijm op de plekken geplakt die ik nog wat kaal vond, of waar je iets van een touwtje zag zitten.

droogbloemen diy

Stap 5: touwtje aan de ring bevestingen om op te hangen, en klaar!

DIY droogbloemen krans

Best makkelijk dus, voor iedereen te doen! Je kunt zelf bekijken hoeveel bloemen je erop doet. Je kunt er minder op doen, maar hem natuurlijk ook helemaal vol maken!

De krans die ik maakte, is niet meer verkrijgbaar. Ik zocht een aantal andere mooie droogbloemen kransen voor je op:

Meer droogbloem inspiratie? Bekijk dit prachtige boek eens!:

Lamp met droogbloemen maken

Ik maakte ook een lamp met droogbloemen. Prachtig is die he? Dit is nóg makkelijker dan de droogbloemen krans, en maak je dus heel simpel zelf. Je leest hier hoe ik deze prachtige lamp met droogbloemen maakte!

lamp met droogbloemen maken

Meer van ons huis en onze tuin op mijn instagram!:

Yes, binnenkort ga ik de woonkamer een make-over geven🎨. 
Swipe voor de kleurtjes 💞. 1 kleur hebben we al, die blijft. Verder koos ik een nieuwe, redelijk neutrale kleur. 1 kleur komt terug in een kleurvlak, 1 kleur komt terug in een toffe muurcirkel. 
Stay tuned! 🤩
Ik moet nog even tijd zien te vinden, maar je kunt het binnen nu en een paar weken volgen via mijn stories 🙌
▪︎🦖🦕▪︎
Afgelopen zomer verbouwden we de zolder tot dinocave. We maakten een chillplekje met opbergruimte zodat we meteen een radiator en afvoer konden wegwerken 🙌 niks meer van te zien zo! (Swipe voor de before)
De kinderkamers zijn met stipt op 1 mijn favoriete kamers in huis🦖🐒🐅🦁. Ik heb er ook het meeste mijn best op gedaan, want dat vind ik het allerleukste om te doen!💚 
Heb je vragen over iets van / in onze kinderkamers? In mijn stories open ik een vraagsticker!✔
Heb jij ook een favoriet plekje in huis?
▪︎wintertuin▪︎
Kijk hoe mooi plaatje ik vanochtend kon schieten 📸❄ Zo fijn dat de tuin er in de winter ook netjes bij ligt 🙌 vanuit de eethoek kijken we op de mooie tuincirkel van @wallart.nl , die maakt hem helemaal af 🥰 
Hebben jullie ook mooie decoratie in de tuin?

Fijne avond!🙋‍♀️
Weer een keer een keukenplaatje 🖤 onze keuken is één en al DIY's, maar de mooiste blijft toch echt ons betonnen aanrechtblad wat we maakten 😍 veel werk, loodzwaar, maar zó mooi!
Vorig jaar schreef ik er al eens een blog over 😊
Fijne avond!
▪︎🎈🐭▪︎
Kijk eens, hóe leuk deze DIY. Je vindt hem nieuw op mijn blog!

@jasmijnhuisje schreef er een DIY blog over 💞 

Fijne zondag!
Deze kamer 💚 hier zie je de overgang naar het jungle behang 🥰. Alles in jungle stijl in deze kamer, zelfs de lamp 🐒 in de blog die ik afgelopen zaterdag online zette, kun je er alles over lezen 😊 🙌. 

Ik ben gelukkig niet de enige die het mooi vindt. Boaz raakt zelf ook niet uitgekeken 🙌😅 gelukkig is zn kamer maximaal verduisterd. Slapen is dus weg met de jungle 😉

Fijne avond!