Keukentrends 2021

Net zoals we elk jaar kleurtrends zien, zijn ook keukens trendgevoelig. Ik laat je zien wat de keukentrends zijn die we in 2021 gaan zien!

De keukentrends van 2021!

In 2021 zien we een paar nieuwe keukentrends voorbij komen. Ook zijn er wat trends die we al in 2020 zagen, en die we nog steeds zien.

Zwarte keuken

Een zwarte keuken. Het was je vast niet ontgaan. Een zwarte keuken was erg populair in 2020. Zo populair, dat we ze in 2021 nog steeds veel gaan terug zien. Dit kan in verschillende materialen. Hoogglans bijvoorbeeld. Bij keukens zien we vooral matzwarte keukens.

De zwarte trend zien we ook terug in de kleurtrend voor interieurs. Kies je voor een zwarte keuken? Laat de kleur dan zeker ergens terugkomen in je keuken of woonkamer!

zwarte keuken
Pexels

Let op: wanneer je voor zwarte apparatuur gaat of wasbak gaat, is het verstandig je te verdiepen in een waterontharder. Anders is de kans aanwezig dat je binnen de kortste keren kalkaanslag hebt!

zwarte keuken met kookeiland
Kitchen4all

Marmer

De keuken die je hier onder ziet, doet natuurlijk helemaal mee aan de trend van 2021. Een zwarte keuken, met een marmeren blad en spatrand!

keukentrend 2021: zwarte keuken met marmer blad
Nuva Keukens

Marmer is een nieuwe trend die we bij keukens zien. We zagen deze trend overigens ook al in het interieur voorbij komen. Dit gaat dus samen op! Bij marmer kun je denken aan een mooi marmer blad, of een achterwand. Wil je iets wat je makkelijk kunt vervangen als je weer uitgekeken bent op marmer? Een gave serveerplank is dan echt perfect voor fijne borrelavonden:

keukentrend
Pinterest

Messing en goud in je keuken

Steeds vaker zien we gouden of messing details terugkomen in keukens. Denk aan kranen, greepjes of accessoires. Als je een bestaande keuken hebt, kun je die natuurlijk redelijk makkelijk pimpen door je bestaande greepjes te vervangen voor messing grepen. Of je kraan te vervangen voor een nieuw exemplaar:

keukentrends 2021
Pinterest

Hoge kastenwand in je keuken

Superpraktisch deze trend: hoge kasten in je keuken. Je kunt ze zelfs tot het plafond laten maken, dat scheelt je dan weer schoonmaken. Verder is dit natuurlijk ideaal om je keukenspullen in op te bergen.

Hoge kasten keuken
Pinterest

Duurzame en slimme apparaten

De laatste trend die we zien bij de keukens in 2021, zijn duurzame en slimme apparaten. Duurzame apparaten zijn energiezuinig. Slimme apparaten zijn bijvoorbeeld op afstand bedienbaar. Bijvoorbeeld een zelfdenkende koelkast! Verder zien we natuurlijk de bekende heetwaterkraan steeds meer in keukens.

Dit waren de keukentrends voor 2021. Meer inspiratie? Blader eens door de blogs over trends.

Op de hoogte blijven van interieurinspiratie en DIY’s? Dat kan via mijn Instagram @BijHeleen. Neem gerust een kijkje of kom me volgen!