De droogbloemen trend.. Hij is er al een poosje, maar droogbloemen worden steeds populairder. Je ziet ze op veel manieren terugkomen. En terecht; wat zijn ze prachtig! In de jaren ’70 en ’80 waren ze hip, en nu komen ze weer terug. Wie dus denkt aan verstofde bosjes bloemen: blaas het stof er maar weer af! Droogbloemen zijn een mooie toevoeging aan veel stijlen interieurs!

Kleurrijke droogbloemen

Wie denkt aan een dor bosje uitgedroogde bloemen waar de kleur vanaf is, zit verkeerd. De droogbloemen die er nu zijn, zijn prachtig vol en kleurrijk. Het is een trend waar ik persoonlijk graag aan meedoe!

droogbloemen

Droogbloemen: duurzame trend!

De droogbloementrend is ook nog eens duurzaam. Dat kunnen we niet van elke interieurtrend zeggen, maar van deze wel! Verse bloemen zijn natuurlijk ook prachtig, maar zijn met maximaal twee weken wel in de kliko verdwenen. Droogbloemen kunnen een stuk langer staan. Zeker als je ze onder een stolp zet, heb je er nóg langer plezier van.

katoenbollen en pampasgras

Soorten droogbloemen

Droogbloemen zijn veel soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld gedroogde lavendel, siergras, gedroogde pampaspluimen. Of de bekende gele bolletjes, de craspedia (klik om in 1 klik meerdere soorten te zien) , die in boeketten prachtig staan! Je kunt zelf een boeketje samen stellen, of een kant en klaar droogbloemen pakket bestellen.

Droogbloemen

Droogbloemen bestellen

Droogbloemen kun je heel makkelijk via internet bestellen. Zojuist kon je al een paar soorten gedroogde bloemen en grassen aanklikken, waarbij je links ziet naar webshops waar je ze kunt bestellen.

droogbloemen

DIY met droogbloemen

lamp met droogbloemen maken

Ik liet al verschillende DIY’s zien die ik maakte met droogbloemen. Op de foto hierboven zie je de lamp met droogbloemen die ik maakte, en die je heel makkelijk zelf kunt maken: bekijk de blog: een lamp met droogbloemen maken doe je zo! Ik maakte hexagons met droogbloemen, een droogbloemen krans, en zette droogbloemen onder een stolp. En er zijn nog veel meer leuke droogbloemen DIY te bedenken. Ik ben fan van deze trend! Deze trend gaat goed samen met ons landelijke interieur!

DIY droogbloemen krans