Wij wonen sinds ruim twee jaar in ons huis. Sinds we hier wonen, knappen we stukje bij beetje het huis op. De keuken was het eerste grote project waar we aan begonnen (dat was ook geen overbodige luxe..). Voor we het huis kochten, hadden we de nieuwe keuken al uitgezocht. Uiteindelijk haalden we alle materialen bijna ergens anders vandaan. Het allermooiste aan onze keuken is toch wel het aanrechtblad wat we zelf maakten. Uren hebben we gezocht om aan de slag te kunnen, maar het is gelukt: het betonnen aanrechtblad zelf maken

Betonnen aanrechtblad zelf maken

Wij hebben een landelijk interieur met stoere elementen. Dit zie je ook in de keuken duidelijk terug. We gebruikten oude wagondelen om de koof boven het fornuis mee af te werken. De dubbele houten steenmal vind je hier, is superhandig, maar staat ook erg mooi! Hij geeft de keuken echt sfeer, en is ideaal om bijvoorbeeld je kruiden in te bewaren. Ik ben er erg blij mee! Heb je niet zoveel ruimte? Hij is er ook in het enkel, hier (en die is dan ook wat goedkoper)! De steenmallen werden in fabrieken gebruikt om stenen in te bakken. Hoe leuk zulke oude details! En het allermooiste, waar we supertrots op zijn: we hebben een betonnen aanrecht blad! Dit wilden we érg graag, en: we did it!

betonnen aanrechtblad zelf maken
Kijkje in onze keuken. Voor als je nog op zoek bent naar de perfecte koffiemachine: wij zijn er zeer tevreden over! Ik schreef ook een blog over hoe deze koffiemachine ons bevalt.

Beton en industrieel

Beton gaat ook goed samen met een industriële woonstijl. Klik hier om de blog van Grace te lezen over 8 tips voor een industrieel interieur voor een klein budget. En als je het hebt over een klein budget: een betonnen aanrechtblad past daar ook goed in, mits zelfgemaakt dan. Een betonnen aanrechtblad van de keukenwinkel is wel aardig prijzig.

Betonnen aanrechtblad maken

Over ons betonnen aanrechtblad hebben we al echt heel veel complimenten gehad. Maar; hoe kom je aan een betonnen aanrechtblad? Het laten maken van een betonnen aanrechtblad is een kostbaar iets. Het is loodzwaar, en oersterk. Maar tegelijk ook erg kwetsbaar, het kan ook scheuren. Als het één keer geplaatst is, krijg je het niet maar zo van z’n plek af. Maar voordat hij op zn plek ligt, moet hij eerst vervoerd worden. Daarnaast is het een bewerkelijk iets. Wanneer je een betonnen aanrechtblad wilt, zijn er een paar opties. Je kunt deze bij de duurdere keukenzaken bestellen. Voor ons was dit ruim boven ons budget. We hadden tenslotte een heel huis wat we nog moesten opknappen. Die keuze viel dus af.

Composiet aanrechtblad

Een aanrechtblad van composiet is ook nog een optie. Dan heb je een beton look-a-like. Vergeleken bij een betonnen aanrechtblad van een keukenspeciaalzaak ben je dan goedkoper uit. Maar voor ons was dit het niet. Wij hadden onze zinnen gezet op een écht betonnen aanrechtblad. Dat vonden we mooi en robuust. Daarnaast laten we graag natuurlijke materialen in ons huis terug komen.

Betonnen aanrechtblad zelf maken
Het mooie houten peper- en zoutstel vind je bij de dille en kamille

Zelf aan de slag!

De laatste optie die overbleef: het betonnen aanrechtblad zelf maken! Avonden hebben we gegoogeld en ons ingelezen. Hoe pak je dit aan, waar moet je op letten? En echt, het was een hele klus; van het maken van de mallen, het storten van het beton en het afwerken van het blad. Er zitten úren werk in. Maar wat is het mooi geworden!

Het blad ligt er nu zo’n twee jaar op. Benieuwd hoe hij bevalt tot nu toe? Lees even door! Het blad is na twee jaar nog steeds erg mooi. Voor we hem erop legden, hebben we hem bewerkt zodat vocht en vuil er niet meteen intrekken. Dit gaat dus prima.

Zo af en toe moet er een nieuwe coating over het blad. Na twee jaar is de coating die erop zat op sommige plekken wel wat minder. In het begin glansde het blad veel meer. Dat is nu minder aan het worden, de coating zal tzt. een keer herhaald moeten worden. Maar voorlopig is dit nog prima zo. Vocht en vuil blijven er nog steeds netjes op liggen, in plaats van erin te trekken.

Steenmal op ons betonnen aanrechtblad

Wij kozen voor een wasbak die ‘op’ het aanrecht ligt. Dit vonden we mooi, maar is met een betonnen blad ook praktisch. De afmetingen van de wasbak komen dan iets minder precies omdat de randen er overheen vallen.. Verder kozen we voor een zwarte kraan, en stoere grepen.

Overweeg je ook een betonnen aanrechtblad? Doen! Supermooi! Wij hebben er elke dag nog plezier van. Samen met ons XL fornuis, is het een eyecatcher in onze keuken. Het fornuis wat we hebben is trouwens ook een aanrader, je vindt hem hier. Stukje goedkoper dan zijn concurrenten maar écht mooi en goed! Wij hebben een extra brede, met maar liefst drie ovens. Ik schreef een blog over ons fornuis mét budget tips.

betonnen aanrechtblad met fornuis en koof

Landelijke woonstijl

Wil je zélf een betonnen aanrechtblad gaan maken? Lees je goed in! Het komt nogal precies en is een hele klus om te maken. Veel werk, maar ook zwaar werk. Wij kozen voor een blad van 5,5cm dik. Die weegt dus behoorlijk wat. Maar dit geeft precies het effect wat we graag wilden: stoer en robuust! Dit past precies bij onze landelijke woonstijl die we combineren met stoere elementen.

Als je op mijn instagram terugscrollt naar de eerste post die erop staat, zie je het betonnen aanrechtblad in de mallen liggen (en zie je meteen veel meer interieur en DIY inspiratie):

🎄🌟
Alvast een klein beetje kerst in huis 🤩🌟 de rest komt na zaterdag 😉
Zo leuk die papieren kersthangers 😍 ik maakte dit ervan 🤩. Heb jij ze ook?
Onze tuin in de wintermodus!❄ Sinds afgelopen weekend staat deze mooie plantenbak in onze achtertuin 💕 de achtertuin wordt steeds mooier, en is hiermee ook bijna klaar! 
Je kunt de plantenbak - en meer over onze achtertuin -  terugvinden in mijn laatste blog 😊
▪︎✔▪︎

Check! Een paar weken geleden kreeg ik deze robotstofzuiger voor mijn verjaardag😊. Ik kreeg er al zoveel vragen over, het lag nog in de planning er een blog over te schrijven. Wilde hem natuurlijk eerst een paar weken proberen om er wat over te kunnen zeggen 😉. Op de valreep gelukt om die voor Black Friday online te hebben🙌. Shoptip!
Benieuwd hoe het ding bevalt? Zie link in mn bio!
▪︎🦖▪︎
Het is hier weer even opgeruimd, voor zolang als het duurt 😉 deze kamer is weer schoon 🙌 gelukkig ruimt Juul het zelf op, zodat ik het kan schoonmaken. Hij is in de veronderstelling dat de stofzuiger zn speelgoed opeet ofzo. Ik geniet er nog maar even van zolang het duurt 🤣.

Fijne avond!
Kerst DIY!

Yes, de eerste kerst DIY is een feit. 🙈 Samen gemaakt met Julian, superleuk om samen te doen🙌! Elke middag als het maar een beetje begint te schemeren, staat t ding alweer aan 😉 Afgelopen week kon je hem al in mn stories zien 😉. 

S W I P E voor een aan-uit filmpje 😉 

Zijn jullie al bezig met kerst dingen? Hier verder nog niet, maar ik had Juul beloofd iets te maken met Die 'witte bolletjes', het lag nu al zo lang in de kast te wachten 😉. Maar voorlopig houd ik het hier even bij. Denk ik. 😅

Voor een paar euro maak je dit 🙌
▪︎keukenblog▪︎

Een sfeerhoekje in de keuken! Misschien herken je de tegeltjes 😉. Het is alweer bijna 3 jaar geleden dat we onze keuken verbouwden ⚒.

Heb jij ook nog keuken verbouwplannen? Lees dan even de blog die ik vandaag online zette, daar vind je wat handige tips 🙌!